Seksi
Nimimerkki: .

Voiko raskauden aikana tulla runsaat kuukautiset?

Voiko raskauden aikana tulla normaalit kuukautiset? Vuotoa tuli ihan yhtä paljon kuin normaalistikin eli hyvin runsaasti ja oli myös kovia kipuja niin kuin aina ennen. On pieni epäilys raskaudesta mutta ehkäisyä on aina käytetty oikeaoppisesti

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi!

Viestistäsi ei käy ilmi, oletko tehnyt raskaustestin. Kerrot että sinulla on pieni epäilys raskaudesta, vaikka olet huolehtinut ehkäisyn käytöstä oikeaoppisesti. Aina jos epäilee raskautta, on luotettavin tapa saada siihen vastaus tekemällä raskaustesti. Koska sinulla on tullut sellaista vuotoa, jota sinulla normaalistikin tulee kuukautisvuotona, ja koska kerrot käyttäneesi ehkäisyä oikeaoppisesti, arvelisin, että kyseessä myös olivat kuukautisesi, etkä ole raskaana. Toinen asia sitten on, jos olet tehnyt raskaustestin ja saanut siitä positiivisen tuloksen.

Alkuraskauden verenvuoto ei ole harvinainen oire, mutta se voi olla myös merkki poikkeavasta raskaudesta tai keskenmenosta. Terveyskirjaston mukaan joka neljännellä naisella esiintyy alkuraskauden aikana niukkaa verenvuotoa silloin, kun normaalisti tulisi kuukautiset. Tätä kutsutaan ”valekuukautisiksi”. Kyseessä ei siis ole kuukautiset, vaan vuoto, joka muistuttaa kuukautisia.

Kerrot vuotosi olleen sellaista kuin tavallisestikin, eli hyvin runsasta. Runsaampi verenvuoto voi viitata mahdolliseen keskenmenoon ja siihen liittyy myös supistuksen omaisia kipuja. Voimakkaat vatsakivut voivat viitata myös kohdunulkoiseen raskauteen, mutta tällöin vuoto on usein niukempaa. Jos siis tiedät olevasi raskaana, suosittelen että hakeudut lääkäriin, jotta asia voidaan selvittää.

Koska en pysty keskustelemaan kanssasi asiasta tämän tarkemmin ja voin vain arvella mistä voisi olla kyse, suosittelen sinua siis ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen soittamalla esimerkiksi oman kuntasi terveysasemalle.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?