Seksi
Nimimerkki: Salla

Voiko anaaliseksissä käyttää tavallista kondomia?

Voidaanko pyllyseksissä käyttää ihan tavallisia kondomeja? Kestääkö ohut kondomi ehjänä? Eikö kondomilta vaadita enemmän, kun yhdyntä tapahtuu pyllyyn? Onko pyllyseksiä varten tehty tavallista vahvempia kondomeita?

Hei nimimerkki Salla,

Ja kiitos erittäin hyvästä ja tärkeästä kysymyksestäsi. Hienoa että huolehdit ehkäisyasioista.

Tavalliset kondomit soveltuvat myös anaaliseksiin. Kondomin valinnassa tärkeintä on oikea koko. Oikean kokoinen kondomi ei purista liikaa, ei hölsky, eikä rullaudu pois paikaltaan. Se ei myöskään jää vajaaksi, vaan peittää koko peniksen. Oikean kokoinen kondomi pysyy myös parhaiten ehjänä ja toimii ennalta ehkäisevässä tarkoituksessaan eli suojana.

Oikean kokoista kondomia valitessa tulisi huomioida peniksen pituus, paksuus ja muoto. Kondomien valmistajilta löytyy kokotaulukoita, joissa kondomien koko ilmoitetaan yleensä halkaisijan mukaan. Oikea koko löytyy parhaiten kokeilemalla.

Kondomin mallilla tai merkillä ei niinkään ole merkitystä anaaliseksissä. Merkityksellistä on siis oikea koko ja lisäksi se, että käyttää oikeanlaista liukuvoidetta kondomin kanssa. Jos on kumiallergiaa ja käytössä lateksista valmistettu kondomi, on hyvä tietää että öljypohjainen liukaste haurastuttaa lateksikondomia ja heikentää siten sen ehkäisytehoa. Öljypohjaista liukastetta ei tule siis käyttää lateksikondomin kanssa. Öljyä on esimerkiksi vaseliinissa ja vauvaöljyssä. Apteekeissa myytävät liukuvoiteet ovat useimmiten silikoni- tai vesipohjaisia tai niiden sekoituksia. Ne sopivat hyvin yhteen kaikkien kondomien kanssa. Koska peräsuolessa ei ole luontaista liukastetta, on liukuvoidetta tärkeää käyttää anaaliseksissä.

Kondomista kannattaa ennen käyttöä tarkistaa myös parasta ennen -päiväys ja että pakkaus on ehjä. Kondomi ei myöskään kestä jatkuvaa altistumista lämpötilanvaihteluille, joten sitä ei ole hyvä säilyttää pitkiä aikoja esimerkiksi lompakossa tai käsilaukussa. Kesät talvet mukana kulkeva kondomi altistuu lämpötilanvaihteluille, sen materiaali voi hapertua tai suojapakkaus mennä rikki. Tällöin kondomi ei välttämättä ole enää kovin luotettava ehkäisyväline.

Nautinnollisia ja turvallisia hetkiä seksin parissa!

Oliko vastauksesta hyötyä?