Seksi
Nimimerkki: Jupe

Voiko anaaliseksin aikana tulla pieruja?

Moikka. Voiko tytöltä tulla pyllypieruja anaaliseksin aikana? Tiedättekö mikä olisi paras asento kokeilla anaaliseksiä, jossa pippeli olisi helpointa viedä pyllyyn?

Moikka Jupe,

kiitos viestistä ja anaaliseksiin liittyvistä kysymyksistä. Peräsuolesta voi purkautua suolistokaasuja, eli päästä pieruja anaaliseksin aikana. Myös sen jälkeen on tavallista, että ilma, joka on anaaliseksin seurauksena mahdollisesti kerääntynyt suoleen, purkautuu sieltä myös ulos. Tämä on muuten yksi niistä asioita, joista kannattaa jutella myös kumppanin kanssa, ettei kummankaan tarvitse kokea esimerkiksi häpeää tavallisesta fysiologisesta ilmiöstä.

On mahdotonta sanoa puolestanne, mikä sinun tai kumppanisi mielestä tuntuu parhaalta anaaliseksiasennolta. Teidän kannattaa siis kokeilla erilaisia asentoja ja muodostaa oma mielipide sen perusteella. Kuitenkin ennen sitä, suosittelen lukemaan Hivpointin materiaalin ”Anaaliseksin ABC”. Siihen on koottu hyviä ohjeita ja näkökulmia anaaliseksistä ja siitä löytyy oma osio myös eri asennoista. Asentojen lisäksi, anaaliyhdynnässä on tärkeää varmistella kumppanin tuntemuksia ja sitä, että seksi tuntuu molemmista hyvältä. Seksi kannattaakin aloittaa hitaasti ja varovasti kehon tuntemuksia ja kumppanin reaktioita seuraten. Ennen anaaliseksiin ryhtymistä, teidän molempien on tärkeää tutustua omaan anaalialueeseenne.

Muistattehan käyttää anaaliseksissä myös kondomia, joka suojaa paitsi mahdollisilta seksitaudeilta, myös suolistobakteereilta. Koska peräsuolesta puuttuu luontainen liukaste, runsas liukuvoiteen käyttö on anaaliseksissä myös tarpeen, sillä se suojaa peräaukon seutua esimerkiksi hankaukselta.

Toivottavasti vastasin kysymyksiisi. Tarvittaessa voit(te) jatkaa keskustelua tästä Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa, jonka löydät täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?