Nuuska
Nimimerkki: Ei tämäkään hääviä ole

Vieroitusoireet nuuskan käytön lopettamisen jälkeen

Hei!
Lopetin nuuskaamisen yli kuukausi sitten ja siitä asti on ollut huimausta ja pahoinvointia. Onko tämä normaalia? Jos on niin kuinka kauan tätä vielä kestää?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Mahtavaa, että olet lopettanut nuuskan käytön! Ikävä kuitenkin kuulla, että olet kärsinyt kuvaamistasi oireista jo noinkin pitkään. Oireesi ovat kuitenkin ihan normaaleja, sillä nuuskan käytön lopettamiseen liittyy usein erilaisia vieroitusoireita. Vieroitusoireita voivat olla kuvaamasi huimauksen ja pahoinvoinnin lisäksi esimerkiksi unettomuus ja päänsärky. Oireet, niiden voimakkuus ja kesto ovat hyvin yksilöllisiä. Tämän vuoksi on vaikea sanoa, kuinka kauan vieroitusoireet kunkin kohdalla kestävät.

Vieroitusoireet helpottavat kuitenkin usein päivä päivältä lopettamisen jälkeen ja menevät kohdallasi ohi toivottavasti pian. Vieroitusoireista selviämistä helpottavat riittävä uni, liikunta ja terveellinen ravinto. Jos vieroitusoireet kuitenkin tuntuvat mahdottomilta kestää ja jatkuvat vielä pitkään, voisit käydä juttelemassa tilanteestasi esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai lääkärin kanssa ja saada heiltä lisää apua olosi helpottamiseksi.

Nuuskan käytön lopettamiseen liittyvistä vieroitusoireista on kysynyt myös nimimerkki lopetus.

Tsemppiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?