Mieli

Vastaus vakavaan kysymykseen koskien itsemurhan pohtimista.

Fressiksen Kysy asiantuntijalta -palveluun on tullut arkaluontoinen kysymys, jonka vuoksi kysyjän kysymystä on poikkeuksellisesti muokattu. Kysyjä kertoo vakavasta henkilökohtaisesta tilanteestaan, jossa hän pohtii itsemurhaa.

Hei, kiitos viestistä ja kiitos siitä, että kysyt meiltä neuvoa.

Kerrot hyvin vakavasta asiasta. Itsemurhan pohtiminen kertoo siitä, että voit nyt huonosti ja tarvitset apua. Olet varmasti joutunut kohtaamaan jotain hyvin surullista ja ikävää, kun olet joutunut tähän tilanteeseen ja koet että et halua enää elää. Haluan kuitenkin kertoa sinulle, että aina on olemassa toivo siitä, että asiat voivat mennä paremmin. Hyvin vaikeistakin tilanteista voi selvitä. Sinäkin voit.

Nyt kuitenkin tarvitset apua. Toivoisin, että soittaisit valtakunnalliseen kriisipuhelimeen, joka on maksuton ja auttaa ympäri vuorokauden numerossa 0925250111. Voit keskustella asiantuntijan kanssa Sekaisin-chatissa tai verkkokriisikeskus Tukinetissä. Kaikissa palveluissa saa esiintyä nimettömästi.

On tärkeää, että saat apua. Avun pyytäminen voi tuntua hankalalta, etkä välttämättä halua puhua tilanteestasi. On kuitenkin hyvin tärkeää, että löydät keinoja, joilla estää pahan olon pääseminen näin pitkälle, että joudut pohtimaan tällaisia asioita.

Rohkaisen sinua nyt joko soittamaan tai chattaamaan apua saadaksesi. Se, että pyysit meiltä apua, kertoo, että sinussa on valtavasti voimaa selviytyä tästä tilanteesta. Muista että olet arvokas ja monelle ihmiselle rakas ja tärkeä, vaikka sinusta ei välttämättä siltä tuntuisikaan.

Voimia sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?