Seksi
Nimimerkki: Menkat

Valkovuoto ja kuukautisten alkaminen

Moi! Eli olen 12-vuotias ja mulla on ollut valkovuotoa noin 2-3 vuotta. Rinnat on kasvanut on finnejä ja muitakin murros ikään kuuluvia asioita. Olisikohan minun kuukautisten pitänyt jo tulla? Hyvin monella mun koulukaverista on ne jo luin jonkun jutun (En ole varma onko tää totta) missä sanottiin näin: ”Kun valkovuoto alkaa se kestää 3-5 kuukautta ja sitten menkat alkavat.” Ja minua vähän huolestuttaa että mitä jos minulla ei tule olemaan kuukautisia. Joten olisi kiva jos joku vois vähän avata tätä
Kiitos!

Moikka!

Kertomasi perusteella kehossasi on jo tapahtunut monenlaisia murrosikään liittyviä muutoksia. Valkovuodon alkaminen kertoo siitä, että kehosi alkaa valmistautumaan kuukautisiin. Murrosiässä tapahtuvat muutokset etenevät jokaisella omaan tahtiin. Esimerkiksi se, milloin kuukautiset alkavat, on hyvin yksilöllistä. Ei siis ole olemassa mitään tiettyä aikaa valkovuodon alkamisesta, jonka kuluessa kuukautiset alkavat. Valitettavasti on siis vaikea arvioida, milloin kuukautisesi voisivat alkaa.

Murrosikäsi on jo hyvässä vauhdissa, eli kyllä ne kuukautisetkin sieltä tulevat. Kuukautiset voivat alkaa missä vain ja milloin vain, joten siihen on hyvä varautua pitämällä esimerkiksi laukussa mukana terveyssidettä.

Mukavaa talven jatkoa! 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?