Nuuska
Nimimerkki: nuuskanlopetus

Vahvan nuuskan vaikutukset ja nuuskaamisen lopetus

Hei. Olen käyttänyt nuuskaa yli vuoden epäsäännöllisesti, ja pidin tuossa noin 3kk tauon. Käytin nuuskaa pääasiassa tavasta ja stressin pois viemisenä. En huomannut suussa muutoksia. Tauon jälkeen kuitenkin aloin käyttämään normaalia vahvempia pusseja. En edelleenkään päivittäin, mutta jo ensimmäinen vahva pussi teki ikenet kosketusaraksi, sain aftoja ja myöhemmin verenvuotoa. Nyt olen alkanut huomaamaan ensimmäistä kertaa riippuvuutta, hikoiluttaa, särkee päähän ym, mielihalut kamalat. Ikenet alkanut jo nyt lyhyen ”uudelleen käytön” jälkeen mennä valkoiseksi ja vaaleaa ”ihoa” irtoaa ikenestä. Haluaisin lopettaa. Mietin vain, että voiko nää vaan olla sivuoireita vahvemmasta nuuskasta kun mihi tottunu?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että kykenit aikaisemmin pitämään jo pitkän tauon nuuskaamisesta! Pystyt siis siihen ihan varmasti uudestaankin ja onnistut varmasti myös lopettamisessa. Lopettamiseen vinkkejä voit käydä lukemassa Fressiksen sivuilta.

Kuulostaa siltä, että käyttämäsi vahva nuuska on nyt aiheuttanut herkemmin suuhusi vaurioita kuin aikaisemmin käyttämäsi nuuska. Nuuska sisältää nikotiinin lisäksi jopa 2500 kemiallista yhdistettä, joiden joukossa on mm. raskasmetalleja ja mahdollisesti myös jäänteitä tupakkakasvissa olleista kasvi- ja tuholaismyrkyistä. Eli ei mikään ihme, että ikenesi ärtyivät pahasti. Vahvoissa nuuskissa on usein myös erittäin korkeat nikotiinipitoisuudet, jonka takia riippuvuus voi syntyä jo ensimmäisten käyttökertojen jälkeen. Näin kuulostaa käyneen nyt myös sinulle.

Kannustan sinua ehdottomasti lopettamaan, sillä mitä aiemmin lopetat nuuskan käytön, sitä vähemmän lisävahinkoja nuuska ehtii tehdä elimistössäsi 😉 Vierotusoireita voi tulla ja ne voivat olla ikäviä, mutta ne helpottavat kyllä päivä päivältä!

Tsemppiä ja kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?