Mieli
Nimimerkki: Peruna

Tilanne, jossa henkilö kokee, ettei haluaisi enää elää

Fressikseen kysymyksen lähettänyt kertoo tilanteesta, jossa kokee, ettei haluaisi enää elää

Todella hyvä, että otit yhteyttä meihin vaikeassa tilanteessa!

Kerrot hyvin vakavasta asiasta. Viestisi perusteella voit nyt huonosti ja tarvitset apua. Olet varmasti joutunut kohtaamaan jotain hyvin surullista ja ikävää, kun olet joutunut tähän tilanteeseen. Haluan kuitenkin kertoa sinulle, että aina on olemassa toivo siitä, että asiat voivat mennä paremmin. Hyvin vaikeistakin tilanteista voi selvitä. Sinäkin voit.

Nyt kuitenkin tarvitset apua. Valitettavasti me emme täällä pysty tarjoamaan akuuttia keskusteluapua. Olisiko sinulla lähipiirissäsi joku turvallinen aikuinen, jonka kanssa voisit jutella asiasta? Jos tuntuu, ettei lähipiiristä löydy henkilöä, jolle voisit kertoa tilanteesta, toivoisin, että soittaisit valtakunnalliseen kriisipuhelimeen, joka on maksuton ja auttaa ympäri vuorokauden numerossa 0925250111. Voit myös keskustella asiantuntijan kanssa Sekaisin-chatissa tai verkkokriisikeskus Tukinetissä. Kaikissa palveluissa saa esiintyä nimettömästi.

On tärkeää, että saat apua. Avun pyytäminen nyt voi tuntua hankalalta, ehkä et haluaisi puhua tilanteestasi. On kuitenkin hyvin tärkeää, että löydät keinoja, joilla estää pahan olon pääseminen näin pitkälle tulevaisuudessa.

Rohkaisen sinua nyt joko juttelemaan jonkun läheisen kanssa tai soittamaan tai chattaamaan apua saadaksesi. Se, että laitoit meille viestiä, kertoo, että sinussa on valtavasti voimaa. Toivottavasti saat pian helpotusta tilanteeseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?