Seksi
Nimimerkki: J.H

Seksin harrastaminen pelottaa

Hei! Olen pitkään jo harkinnut että harrastaisin yhdyntää mutta se pelooottaa liikaa ja sitte tulee semmonen olo etten ookkaaan valmis ja sit taas haluisin jo kokeilla vaik oonki puhunu sen henkilön kanssa että se peloottaa nii hän lupasi olla hella mua kohtaan mut silti se peloottaa mua haluun vastausta tähän kiitos 🙏😩😩

Moi ja kiitos viestistäsi!

Kypsyys seksuaalisiin tekoihin kehittyy pikkuhiljaa. Mieli saattaa olla ensin ristiriitainen; halua olisi, mutta ajatus seksuaalisesta toiminnasta aiheuttaa hämmentäviä tunteita, kuten pelkoa. Pelko on kuitenkin hyvin luonnollinen tunne uusien kokemusten äärellä. Usein valmiuden seksiin tunnistaa silloin, kun halua on enemmän kuin pelkoa.

Yhdyntään ja seksiin ylipäänsä kannattaa ryhtyä rauhallisesti omaa kehoa ja mieltä kuunnellen. Hienoa, että olet jo keskustellut kumppanisi kanssa peloistasi. Seksin tulisi olla niin turvallista, että voit sanoa ääneen, mikäli jokin tuntuu epämiellyttävältä tai liian pelottavalta. Seksin voi myös keskeyttää missä vaiheessa tahansa. Tämä mahdollistuu avoimen kommunikoinnin ja luottamuksellisen suhteen kautta.

Olisiko sinulla lähipiirissä turvallinen aikuinen, jonka kanssa voisit keskustella tilanteestasi? Esimerkiksi oma vanhempi, terveydenhoitaja tai sukulainen? Haastavia tilanteita selventää usein se, että pääsee jonkun toisen kanssa keskustelemaan omista tunteista ja ajatuksista.

Seksistä ja sen aloittamisesta voit lukea lisää Väestöliiton sivuilta.

Aurinkoista kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?