Seksi
Nimimerkki: Huolestunut

Raskaaksi tulemisen pelko

Voinko ottaa ihan huoletta? Olen aina etsimässä itsestäni merkkejä siitä, että olisin raskaana. Se taitaa olla pahin pelkoni tällä hetkellä. Syön e-pillereitä erittäin huolellisesti ja harrastamme seksiä kumppanin kanssa ilman kortsua. Olen lukenut todella paljon juttuja naisista jotka ovat tulleet e-pillereistä huolimatta raskaaksi ja se on tehnyt minusta todella vainoharhaisen. Lisäksi olen pelotellut itseäni lisää katsomalla videon naisesta joka ei edes tiennyt olevansa raskaana ennen kuin synnytti (hänelläkin e-pillerit käytössä). Pelkään siis todella raskaaksi tulemista. Kortsu olisi hyvä tuplaehkäisynä, mutta se tuntuu inhottavalta seksin aikana, maksaa paljon (niitä kuluisi meillä huolella) sekä meillä on aikaisemmin mennyt yksi rikki. Olen tehnyt useita raskaustestejä muutaman kuukauden aikana ihan vain pelosta esim. jos vatsa on turvonnut tai rinnat ovat olleet arat.

Nautin seksistä todella, mutta nämä pelot häiritsevät minua ja vievät välillä yöuneni. Mitä ihmettä voin oikein tehdä?

Entä saako raskauden varmasti aina keskeyttää jos huomaisikin yhtäkkiä olevansa raskaana? Onko se hankala prosessi? Siitäkin olen lukenut monenlaisia tarinoita… Tiedän sen, että lasta en voi tähän elämäntilanteeseen missään nimessä ottaa ja en välttämättä lapsia haluaisikaan.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Näkisin, että tilanteessasi on kaksi toimintavaihtoehtoa. Voit hakea apua pelkoosi keskustelemalla asiasta terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa. Toinen vaihtoehto on siirtyä aivan toisenlaiseen ehkäisyyn, ehkäisykapseliin tai kierukkaan, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia ehkäisystä ja voit olla aina varma, että ehkäisy toimii.

Sinulle on varmaakin jo kerrottu, että e-pillerit ovat erinomaisen hyvä ehkäisymenetelmä. Huolellinen käyttö takaa hyvän tehon. Pillereiden tehokkuus riippuu käyttäjän huolellisuudesta. Sinun kohdallasi ei ole huolta, ettetkö huolehtisi pillereiden säännöllisyydestä aivan kuten kuuluu.

Joskus tällaisen kuvaamasi pelon takana voi piileskellä muitakin juttuja. Ehkä taustalla on voimakasta tarvetta kontrolloida itseä ja asioita ympärillä ja vaatia itseltä paljon? Pelosta irti päästäminen ei siksi ole helppoa, vaikka järjellä tietääkin, ettei syytä pelkoon ole. Siksi kannustan hakemaan keskusteluapua terveydenhoitajalta, lääkäriltä tai vaikka psykologilta. Faktojen kertaaminen yhdessä saattaa helpottaa vähän.

Voit kuitenkin miettiä myös yllä mainittua ehkäisymenetelmän vaihtamista. Ehkäisykapseli ja -kierukka ovat kaikista luotettavimmat ehkäisymenetelmät, eikä niiden kanssa tarvitse huolehtia mistään. Ikävä kyllä raskauspelko saattaa jatkua näidenkin kanssa, jos taustalla on jotain pelkoa ylläpitäviä asioita, joita yllä kuvasin.

Mitä tulee aborttiasioihin, voisit jutella niistäkin lääkärin tai hoitajan kanssa. Keskeytyksen Suomessa saa käytännössä aina, jos raskauden kesto ei ole ylittänyt tiettyjä viikkorajoja.

Tsemppiä ja ihanaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?