Seksi
Nimimerkki: Lukiolainen

Peniksen kokoon liittyvä epävarmuus

Hei, olen lukion toisella oleva poika, jolla on kysymys peniksen koosta.

Tuntuu että oma penikseni ei ole kasvanut juurikaan lapsuudesta ja näyttää edelleen sellaiselta pikku pojan vehkeeltä. Olen huomannut, että oikeastaan kaikilla ikäisilläni on ollut paljon isompi ja paksumpi. Sellainen aikuismaisen näköinen penis, kun minulla taas edelleen sellainen ohut ja lyhyt. Penikseni menee kyllä erektioon ja spermaa tulee normaalisti lauetessa, mutta koko on erittäin pieni. Karvoja on kasvanut jonkin verran. Se muistuttaa kovana paksuudeltaan etusormea ja pituutta on vain 7cm. Mietityttää onko minulla vain lyhyt penis vai onko se vasta kasvamassa.

Minulla on tyttöystävä, joka haluaisi kokeilla seksiin liittyviä asioita ja itseänikin kiinnostaisi, mutta nolottaa paljastaa hänelle, että minulla on aika pieni. Mitä pitäisi tehdä?

Hei, kiitos kysymyksestä!

Peniksen kasvu alkaa murrosiän alkuvaiheissa ja saavuttaa lopullisen kokonsa 1-2 vuoden aikana. Jos murrosikäsi on ollut jo käynnissä useamman vuoden, peniksesi on todennäköisesti saavuttanut täyden mittansa. Voi myös hyvin olla, että murrosiän kehittymisesi on vielä kesken. Peniksiä ei kannata vertailla muiden miesten kanssa. Yhtä samanlaista ihmistä ei ole olemassa, joten sukuelinten koossa ja ulkonäössä on aina yksilöllisiä eroja. Peniksen koko voi vaihdella paljonkin: lepotilassa penis voi olla hyvinkin vetäytynyt ja se ei kerro sitä, minkä kokoinen penis on erektiossa.

Seksiin ja seksuaalisuuteen voi liittyä epävarmuutta, mutta seksissä on kysymys paljon muustakin kuin sukuelimistä. Nautintoa ja mielihyvää voi tuottaa monin eri tavoin. Jos suhde tyttöystävääsi on turvallinen ja luottamuksellinen, kannustan sinua puhumaan epävarmuuksista hänen kanssaan. Peniksen kokoon ei voi vaikuttaa, joten omaan kehoon kannattaa opetella suhtautumaan lempeästi ja myötämielisesti. Jokaisen keho on hyvä sellaisenaan.

Jos asia sinua kovasti mietityttää voit keskustella siitä lisää Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Kivaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?