Seksi
Nimimerkki: tyttövaan

Onko valkovuotoni normaalia?

Oon miettiny vähän että onkohan mun valkovuoto normaalia? Se on sellasta ihan keltaista eikä mitenkään ns. märkää tai silleen, se on vaan vähän niinku kuivunut läntti pikkareissa. Menkkoja mulla ei vielä ole.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Valkovuoto on emättimen limakalvojen erittämää nestettä, kohdunkaulan rauhasten erittämää limaa ja limakalvojen pinnasta irtoavia kuolleita soluja. Yleensä valkovuoto on vaaleaa, miedon hajuista tai lähes hajutonta nestemäistä ainetta, joka valuu emättimestä ulos. Se kosteuttaa ja puhdistaa emätintä. Kuivuessaan valkovuoto saattaa olla kellertävää, ja se on ihan normaalia. Valkovuoto voi olla myös ruskehtavaa ennen kuukautisia ja niiden jälkeen, ja sekin on ihan normaalia. Lue lisää valkovuodosta Hyvä kysymys -sivun artikkelista.

Kellertävä väri on siis usein täysin normaalia. Jos valkovuotosi on pahanhajuista, kokkareista tai sitä tulee mielestäsi aikaisempaa enemmän, voi kyse olla myös jostain tulehduksesta. Jos näin on, kannattaa sinun hakeutua kouluterveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotolle oikean hoidon saamiseksi. Ohjeet siihen voit lukea täältä. 🙂

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?