Seksi
Nimimerkki: pelokas

Onko raskaus mahdollinen

Poikaystäväni ja minä harrastimme seksiä minulle ensimmäistä kertaa 13 päivää sitten. Käytimme kortsua oikein, eikä se mennyt rikki, mutta vaikutti hieman liian pieneltä. Menkkojeni piti alkaa seuraavana päivänä yhdynnän jälkeen, mutta nyt ne ovat kohta jo kaksi viikkoa myöhässä. Olemme ensimmäisen kertani jälkeen olleet muutaman kerran uudestaan yhdynnässä, oikein suojattuna silloinkin. Onko mahdollista että olen raskaana? Vai onko tämä hormonaalisista muutoksista johtuvaa?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuukautisesi ovat nyt sen verran myöhässä, että suosittelen sinua varmuuden vuoksi tekemään raskaustestin. Oikein käytettynä kondomin ehkäisyteho on 98 %. Jos siis olette aina käyttäneet kondomia, olisi melko epätodennäköistä, että olisit raskaana. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole.

Kysyit voiko kuukautisten myöhästyminen johtua hormonaalisista muutoksista. Käytätkö siis hormonaalista ehkäisyä, kuten ehkäisypillereitä? Ehkäisypillereiden aloitus voi hieman häiritä kuukautiskiertoa ennen kuin keho tottuu ehkäisypillereihin. Kuukautiset ovat muutenkin herkät häiriintymään, esimerkiksi stressi tai muutokset painossa voivat häiritä kuukautiskiertoa.

Tee joka tapauksessa raskaustesti, niin saat varmuuden asiaan 😉

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?