Ruoka
Nimimerkki: Sirkkuli

Onko painonhallinnan kannalta merkitystä mitä limuja juo?

Hei, olen lukenut että Light-limsat lihottaa (jossain jutuissa lukee, että siksi kun elimistö saa makeaa ja näin elimistö luulee saavansa kaloreitaja ja jossain että makeutus aineet haittaavat kalorien palamista) pitääkö paikkansa? Ja jos pitää paikkansa niin kumpi on laihduttajalle huononpi vaihtoehto sokerilimsa (jossa kaloreita) vai sokeriton limsa (jossa makeutus aineita, joka estää kalorien palamista)? Eli kumpi lihottaa enemmän? Jos vaikka saunalimsaa haluaa juoda… Että estääkö makeutusaineet niin paljon kalorien palamista, että jopa sokeriton versio voi olla lihottavampi vaihtoehto?

Hei!

Kiinnostava ja ajankohtainen kysymys, sillä on totta, että makeutusaineiden mahdollisesta lihottavasta vaikutuksesta puhutaan paljon tällä hetkellä. Makeutusaineiden lihottavaa vaikutusta on toistaiseksi tutkittu varsin vähän ja pääasiassa eläinkokeilla. Kokeiden tulokset eivät ole mitenkään yksiselitteisiä, eikä niistä voida vetää johtopäätöksiä siitä, että makeutusaineet sotkisivat elimistöä sillä tavoin, että kalorit palaisivat heikommin tai että ihminen lihoisi helpommin.

Vastaus kysymykseesi on siis, että sokeriton limsa on parempi vaihtoehto verrattuna sokeri limsaan. Tulee kuitenkin muistaa, ettei kumpaakaan vaihtoehtoa kannata juoda päivittäin. Painonhallintaan ja ihan  muutenkin paras juomavaihtoehto on vesi.

Oliko vastauksesta hyötyä?