Seksi
Nimimerkki: joku tyttö

Onko normaalia, että valkovuotoa tulee päivittäin ja sen määrä hieman vaihtelee?

moi oon 12v tyttö tai no täytän loppuvuodesta 13v ja mul ei oo alkanu viel kuukautisii mut kaikki muut murrosiän muutokset on käynnistyny nii mietin et ku mul tulee valkovuotoo lähes päivittäin joskus vähän enemmän ja joskus vähemmän nii onks se ihan normaalii ja onks myös normaalii et mun valkovuoto ei oo ihan hajutonta tai et siin on sellanen lievä haju mut ei mikään voimakas eikä oo mitään värimuutoksii eikä kirvelyä tms.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Valkovuodon alkaminen on osa murrosiän kehitystä ja on siis ihan normaalia, että sinulla tulee valkovuotoa. Valkovuodon alkaminen kertoo siitä, että kehosi alkaa valmistautumaan kuukautisiin. Valkovuoto on normaalisti vaaleaa ja melko hajutonta emättimen eritettä. Sen tehtävänä on puhdistaa ja kosteuttaa emätintä. Valkovuodon määrä ja koostumus voivat vaihdella hieman eri ajankohtien välillä. Tilanteesi kuulostaa siis ihan normaalilta 😊

Jos valkovuodon määrä selvästi runsastuisi, vuoto muuttuisi kokkareiseksi, väri on poikkeavaa tai vuoto haisee, kyseessä voi olla emättimen tulehdus. Tällöin olisi hyvä olla yhteydessä lääkäriin.

Lisätietoa valkovuodosta voit lukea täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?