Seksi
Nimimerkki: huolestunut

Onko normaalia, että ennen kuukautisia tulee valkovuotoa?

Moikka! Täällä kirjottelee 18v tyllerö. Onko normaalia, että ennen kuukautisia tulee valkosta vuotoa? Tässä koko ajan siis odottelen, että kuukautiset alkaisivat, mutta lopputuloksena on vain joku valkoinen vuoto.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kysyit, onko normaalia, että ennen kuukautisia tulee valkovuotoa. Kyllä se on normaalia. Valkovuoto hoitaa ja suojaa emättimen limakalvoja. Valkovuodon määrä on yksilöllistä ja lisäksi sen määrä riippuu kuukautiskierron vaiheesta.

Kysymyksestäsi ei käy ilmi, ovatko tämän kierron kuukautisesi myöhässä. Jos olet ollut yhdynnässä ja kuukautiset ovat nyt myöhässä, kannattaa poissulkea raskauden mahdollisuus.

Jos taas valkovuoto on normaalia runsaampaa ja/tai esimerkiksi pahan hajuista tai aiheuttaa kutinaa/kirvelyä, kannattaa poissulkea hiivan tai muun tulehduksen mahdollisuus. Tähän asiaan voit tarvittaessa kysyä neuvoa opiskeluterveydenhuollosta tai terveysasemalta.

Jos taas sinulla ei ole koskaan ollut kuukautisia ja odottelet ensimmäisiä kuukautisia, suosittelen, että hakeudut juttelemaan asiasta terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa. Jos tytön kuukautiset eivät ole vielä 18-vuotiaana alkaneet, on asiaa hyvä tutkia vähän tarkemmin.

Mukavaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?