Seksi
Nimimerkki: Kummatyttö
Ikä: Yli 18v

Onko noloa, jos en osaa olla seksissä ”leffamaisen” seksikäs?

Kaikissa näkemissäni elokuvien ja sarjojen seksikohtauksissa ihmiset ovat jotenkin tosi ilmeettömiä, vakavia ja hiljaisia. Luulen, että minä en osaisi olla yhtään semmoinen. Lähes varmasti hymyilisin, nauraisin, kyselisin ja höpöttäisin kaikenlaista koko toiminnan ajan kun tilanne olisi niin outo/mielenkiintoinen/kiva/uusi. Olisikohan se ihan noloa? Jos löytäisin kumppanin, pitäisikö häntä jotenkin varoittaa siitä etten osaa olla ”leffamaisen seksikäs” ettei minua pidetä loukkaavana?

Hei, kiitos kysymyksestä!

On totta, että elokuvissa ja sarjoissa seksi kuvataan usein hyvin yksipuoleisesti. Seksikohtauksissa molemmat ovat yhtäaikaisesti kiihottuneita ja seksi etenee nopeasti yhdyntäseksiin. Kuten kirjoititkin, elokuvissa seksin aikana ei useinkaan puhuta tai kerrota toiselle mitä seksin aikana haluaa.

Nauru ja puhe voivat ilman muuta kuulua seksiin, eikä seksin tarvitse olla vakavaa. Voit ilman muuta ilmentää itseäsi seksin aikana juuri sellaisena kuin olet. Silloin seksi on vapautuneempaa, rennompaa ja paljon läsnäolevampaa. Todennäköisesti nautitkin silloin enemmän! 😊 Elokuvassa näytettävä seksi ei myöskään ole malli oikeanlaisesta seksistä tai että ihmiset tyypillisesti odottaisivat seksin olevan sellaista. Osa ihmisistä voivat toki olla myös hiljaisia ja keskittyneitä seksin aikana. Näistäkin asioista voi puhua seksikumppanin kanssa etukäteen. Seksikumppanin kanssa on muutoinkin tärkeää voida jutella kaikesta seksiin liittyvistä ajatuksista, huolista ja toiveista, jotta seksi perustuisi molemminpuoliseen luottamukseen ja suostumukseen.

Oliko vastauksesta hyötyä?