Yleinen
Nimimerkki: 11v tyttö

Onko minulla alkanut valkovuoto?

Moi oon 11v tyttö ja en oo varma onko mun valkovuoto alkanut. Mun alushousuissa oon huomannut valkoisia tahroja, voi olla kovettunutta valkovuotoa mutta en oo varma. Siis olen huomannut valkoisia läikkiä en mitään limaa tai sen tyylistä ja ne on pieniä määriä. Onko valkovuoto vai jokin muu? Sen lisäksi mietin kannattaako äidille kertoa valkovuodosta ja miten?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuulostaa siltä, että valkovuotosi on alkanut. Valkovuoto on emättimen limakalvojen erittämää nestettä, kohdunkaulan rauhasten erittämää limaa ja limakalvojen pinnasta irtoavia kuolleita soluja. Yleensä se on vaaleaa ja nestemäistä, mutta kuivuessaan näyttää juuri kuvailemiltasi valkoisilta läikiltä pikkuhousuissa. Voit käydä lukemassa lisää valkovuodosta Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelusta 😊.

Kerro ihmeessä valkovuodon alkamisesta äidillesi. Valkovuodon alkaminen tarkoittaa sitä, että kehosi alkaa valmistautumaan kuukautisiin. Äitisi on kokenut nuoruudessa samat murrosiän vaiheet kuten valkovuodon sekä kuukautisten alkamisen, joten hän ymmärtää sinua ja osaa varmasti vastata sinua askarruttaviin kysymyksiin. Kuukautisten alkaminen on hyvin yksilöllistä, mutta äidin kuukautisten alkamisesta voi saada vinkkiä siitä, milloin omat kuukautiset saattaisivat alkaa. Kun sinulla on rauhallinen hetki äitisi kanssa kahdestaan, voisit esimerkiksi kysyä, minkä ikäisenä hänellä alkoi kuukautiset. Samalla voit kertoa, että sinulla on nyt alkanut valkovuoto.

Tsemppiä ja kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?