Yleinen
Nimimerkki: onko vakavaa

Onko menkkani normaalit?

heippa, oon 14 v tyttö ja menkat on alkanu muutamia kuukausia sitten. alotin tamppoonin käytön viime menkkojen aikaan ja nyt on taas menkat. vuoto alko jo pari päivää sitten ihan normaalisti, aika runsaana, mutta kun vaihdoin tamppoonin tänään huomasin että verentulo on ”tyrehtyny”. nyt ei oo tullu edes siteeseen vaikka oon ollu jo muutamat tunnin ilman tamppoonia. voiko olla mitään ongelmia? kiitos jo valmiiksi!

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuulostaa täysin normaalilta. Kuukautisvuotoa ei välttämättä tule koko ajan ja on täysin normaalia, että vuodon määrä vaihtelee eri päivinä. Vuoto voi siis olla toisena päivänä runsasta ja taas toisena niukkaa. Usein vuoto myös vähenee menkkojen loppuvaiheessa.

Kerroit, että menkkasi ovat alkaneet vasta muutama kuukausi sitten. Kuukautisten alkuvaiheessa kuukautiset voivat olla hyvinkin epäsäännölliset sekä määrältään että kestoltaan. Joskus siis saattaa tulla runsaat kuukautiset ja joskus taas niukat. Joskus vuoto voi kestää vain muutaman päivän ja joskus useamman, ja tämä on täysin normaalia 😉

Voit käydä lukemassa lisää kuukautisista Väestöliiton sivuilta.

Kivaa syksyn jatkoa!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?