NuuskaTupakka
Nimimerkki: Yolo 123

Nikotiinipitoisuus nuuska vs. tupakka

Heippa. Kuinka paljon enemmän nikotiiniä sisältää nuorison suosima odens nuuka kuin tupakka? Tai olisiko sinulla heittää esim jotain pientä arviota?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Nuorten suosimassa Oden’s nuuskassa on nikotiinia 22 milligrammaa per gramma. Tupakoissa nikotiinimäärä eroaa merkeittäin, mutta yleisesti tupakoissa on nikotiinia arviolta 13-29 milligrammaa per savuke. Erityisesti nikotiinin haitat korostuvat nuuskaajilla, sillä nuuskatessa veren nikotiinipitoisuuden nousevat korkeiksi ja nämä korkeat pitoisuudet kestävät nuuskaajilla kauemmin kuin tupakoitsijoilla.

Niko­tiini vai­kuttaa nosta­malla tila­päi­sesti veren­pai­netta ja sy­dämen syke­no­peutta. Tä­mä joh­taa sii­hen, et­tä sy­dän ra­sittuu enemmän, veri­suonet supis­tuvat ja li­hasten veren­kierto vä­henee. Tä­mä muun muas­sa li­sää liikun­ta­vam­mojen vaa­raa ja hi­dastaa li­hasten palau­tu­mista. Nikotiini aiheuttaa riippuvuutta jo pieninä määrinä ja siksi me Fressiksessä suosittelemmekin pysymään kokonaan erossa nuuskasta ja tupakasta.

Tupakan ja nuuskan nikotiinipitoisuuksien eroa on pohtinut myös nimimerkki Utelias. Halutessasi voit lukea lisää nuuskasta ja nikotiinista Fressiksen tietopankista.

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?