Yleinen
Nimimerkki: Hämmentynyt 10v

Murrosiän alkaminen

Elikkäs oon vähän hämillään kun mulla on ehkä alkanu valkovuoto mutta en oo varma kun on sellasia tosi vaaleen keltaisia viiruja jotka on enemmän ehkä valkosia. Oon siis lukenu et valkovuodon pitäis alkaa rintojen kasvun jälkeen, mutta mulla ei ole vielä edes alkanut kehittyminen muuten kuin niin että nännien ympärillä on mustelmien täpaiset pallot ja siinä on ihan mini ”kukkulat” jotka näkyy kun katon ylhäältäpäin. Eli siis voitteko kertoa mitä tapahtuu? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Viestisi perusteella murrosikäsi on alkanut, hienoa! Jokaisen tytön keho kasvaa ja kehittyy omaan, yksilölliseen tahtiin, eikä kehitykselle ole mitään selkeää kaavaa. Esimerkiksi rinnat kehittyvät jokaisella tytöllä eri tahtiin ja eri tavalla. Rintojen arkuus ja pienetkin muutokset usein viestivät rintojen kehityksen alkamisesta. Viestistäsi päätellen rintojesi kehitys on jo alkanut, ja siksi olen myös varma, että vaaleat viirut ovat valkovuotoa. Kaikki on siis hyvin ja täysin normaalia kehitystä.

Muutokset omassa kehossa murrosiän aikana voivat aiheuttaa hämmennystä, mutta se on täysin normaalia. Rohkaisen sinua keskustelemaan esimerkiksi äitisi kanssa murrosikään liittyvistä muutoksista ja tuntemuksista, sillä hän on kokenut täysin samat asiat itsekin 😉 Äitisi kuukautisten alkamisikä voi myös antaa vinkkiä siitä, minkä ikäisenä sinun kuukautiset mahdollisesti alkavat.

Voit käydä lukemassa lisää murrosiästä ja tytön kehon muutoksista Väestöliiton sivuilta.

Mukavaa syksyä!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?