Seksi
Nimimerkki: Minä

Mistä johtuu pistävän hajuinen valkovuoto?

Moi, oon 15 vuotias tyttö ja mulla tässä lähiaikoina on valkovuoto muuttunu semmoseks vähän vaaleanruskeahtavaksi (menkat on alkanu about vuos sitte)ja haisee pahalta aika semmoselta pistävältä, oon googletellu aika paljon ja kaikki nuo liittyisivät johonkin tulehdukseen, mutta ei oo kutinaa kirvelyä yms joten mitä se voi olla ja meneekö pois itsestään?

Moikka!

Hyvä kun laitoit meille viestiä. Kerrot, että huolenasi on valkovuoto, jonka väri on muuttunut ja joka on muuttunut pistävän hajuiseksi.

Valkovuodon väri ja koostumus voi vaihdella kuukautiskierron mukaan, mutta pistävä haju saattaa viitata jonkinlaiseen tulehdukseen, kuten itsekin arvelit. Valkovuodon tarkoituksena on pitää emätin puhtaana ja voidella limakalvoja, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa. Valkovuodossa on normaalisti kohdunkaulan limaa, maitohappobakteerimassaa ja limakalvon pinnan vanhoja, elimistön poistamia soluja. Ajoittain näitä hajoavia soluja on tavallista enemmän, ja jos niitä on tosi paljon, vuoto voi pikkuisen kutistakin. Jos valkovuoto muuttuu selvästi pahanhajuiseksi, kyseessä on yleensä se, että tähän bakteeriporukkaan on eksynyt tavallisesta poikkeavaa joukkoa. Tällaista tilannetta kutsutaan bakteerivaginoosiksi. Tila voidaan hoitaa antibiooteilla joko paikallishoitona tai suun kautta.

Sinun kannattaa nyt hakeutua lääkäriin, koska aivan varmuudella ei voi näin etänä sanoa, onko kohdallasi kyse bakteerivaginoosista, ja joka tapauksessa tarvitsisit antibioottihoitoon lääkärin määräämän reseptin. Lääkäri pystyy tutkimaan ja arvioimaan tilanteen paremmin, ja antamaan sinulle siihen tarvitsemasi hoidon.

Tsemppiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?