Yleinen
Nimimerkki: It

Millon mun kuukautiset alkaa?

Moi! Oon 12- vuotias tyttö ja mulla on kaikkia murrosiän merkkejä, muttei kuukautisia. Rinnat on kasvanut isommiksi, karvoja on kasvanut. Mulla on aina välillä valkovuotoa, ehkä kerran kuukaudessa. Kuinka usein valkovuotoa pitäisi tulla? Äidilläni kuukautiset alkoivat 12- vuotiaana, ja oon pian 13. Mitä mun kannattais tehdä?
Kiitos jo etukäteen vastauksesta <3

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Olet viestisi perusteella hyvää vauhtia kasvamassa nuoreksi naiseksi. Onkin hyvin tavallista, että murrosiässä oikein kärsimättömästikin odotetaan myös kuukautisten alkua. Kuukautisten alkaminen on kuitenkin hyvin yksilöllistä, eikä äidin kuukautisten alkamisikä valitettavasti kerro täysin varmasti sitä ikää, milloin tyttären kuukautiset alkavat. Kysyit myös, kuinka usein valkovuotoa pitäisi tulla. Sekin on hyvin yksilöllistä, myös kuukautisten jo alettua. Emättimessä kuitenkin on ja kuuluukin olla aina jonkin verran valkovuotoa – toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Kuukautisten alkaessa valkovuodon määrä vaihtelee usein kuukautiskierron mukaan.

Murrosikäsi on jo hyvässä vauhdissa, eli kyllä ne kuukautisetkin sieltä tulevat 😉 Odota siis rauhassa ja muista pitää aina mukanasi terveyssidettä. Kuukautisethan voivat alkaa missä vain ja milloin vain, ja siihen on hyvä varautua.

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?