Seksi
Nimimerkki: Äfaapee

Miksi itsetyydytys onnistuu paremmin yksin kuin toisen seurassa?

Miten on mahdollista, että itsetyydytys onnistuu hyvin ja on toistuva tarve tehdäkin sitä, mutta kun saa partnerin viereen, niin yhtäkkiä ei enää onnistukkaan? Vain partnerin käsi ja suu toimii.

Heippa ja kiitos kysymyksestä!

Hienoa, että olet löytänyt nautinnollisia keinoja toteuttaa omaa seksuaalisuutta!

Itsetyydytyksen aikana voit olla rauhassa omien ajatusten ja fantasioiden kanssa ja usein tällöin keho kiihottuu ja toimii paremmin. Itsetyydytyksen aikana ei ole painetta toisen ihmisen läsnäolosta. Kun harrastat seksiä kumppanin kanssa, joudut ottamaan huomioon hänet. Tämä voi aiheuttaa joillekin ihmisille erilaisia tunteita ja ajatuksia sekä suoriutumispaineita. Käsi- ja suuseksin aikana sinun on ehkä mahdollisuus keskittyä enemmän omaan nautintoon kuten itsetyydytyksessä.

Oletko keskustellut asiasta kumppanisi kanssa? Usein rehellinen omien tunteiden ja ajatusten ääneen sanominen lievittää niiden vaikutusta kehoon itse seksin aikana. Seksiä kumppanin kanssa täytyy ”opetella”, aivan samoin miten olet opetellut itsetyydytyksen salat oman kehosi kanssa. Monesti kokemukset ja iän karttuminen auttavat myös.

Mikäli ette saa yhdessä asiaan parannusta, suosittelen, että menette keskustelemaan asiasta ammattilaisen kuten seksuaalineuvojan tai -terapeutin kanssa. Ulkopuolinen saattaa osata ohjata keskustelua tärkeisiin aiheisiin sekä pystyy usein auttamaan niissä asioissa, jotka koette itse hankaliksi kohdata. Aiheesta voi lukea lisää Väestöliiton sivuilta.

Ihanaa loppukevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?