Seksi
Nimimerkki: tietämätön

Mikä on sopiva määrä harrastaa seksiä?

Kuinka usein on normaalia itsetyydyttää ja haluta seksiä? Olen 16-vuotias tyttö ja olen huolissani siitä, että saattaisin olla hyperseksuaalinen. Saatan itsetyydyttää 4 kertaa päivässä ja siltikään haluni eivät ole lähteneet. Minulla on myös ollut irtosuhteita, sillä olen sinkku, enkä säännöllistä seksiä saa. Olen rikkonut muutaman ystävyyden pojan kanssa, sillä olen harrastanut seksiä heidän kanssaan. Vaikka olen tiennyt, että se rikkoo ystävyytemme en ole pystynyt kieltäytymään, sillä halut ovat olleet liian suuria. Olenko nymfomaani/hyperseksuaalinen?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Seksuaalinen halukkuus on hyvin yksilöllistä. Joillakin haluja on enemmän, toisilla vähemmän. Ei ole olemassa ns. sopivaa määrää nauttia seksistä itsensä tai kumppanin kanssa. Jokainen määrittelee määrän itselleen sopivaksi.

Mikäli seksi hallitsee jatkuvasti mieltä, tuottaa negatiivisia tunteita tai on pakkomielteistä, on asiaa hyvä pohtia enemmän. Seksin, myös sooloseksin eli itsetyydytyksen tarkoituksena on lähtökohtaisesti tuottaa nautintoa ja hyvää oloa sekä tutustuttaa omaan kehoon ja nautintoon.

Jos olet huolissasi omasta seksikäyttäytymisestä, rohkaisen sinua keskustelemaan jonkun turvallisen aikuisen kanssa. Keskusteluapua seksuaalisuuteen liittyen löydät myös oman kuntasi seksuaaliterveyspalveluista, esimerkiksi ehkäisyneuvolasta. Voit hakea keskusteluapua myös Väestöliiton verkkoneuvontapalveluista.

Tsemppiä loppusyksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?