Seksi
Nimimerkki: Heikki

Mikä on ongelmana, jos penis tuntuu kuumalta?

Mikä on ongelmana jos penis tuntuu todella kuumalta? Se tuntuu häiritsevältä.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Huolenasi siis on se, että peniksesi tuntuu kuumalta. Tuntuuko se kuumalta koko ajan? Punoittaako tai kutiaako se? Oletko huomannut peniksen iholla tai limakalvolla jotain poikkeavaa, esimerkiksi ihottumaa tai eritettä? Jos penis on vain ajoittain kuuman tuntuinen, esimerkiksi erektion yhteydessä, tilanne ei varmasti ole mitenkään poikkeava tai huolestuttava.

Penis on herkkä elin, jossa on vilkas verenkierto. Erektiossa penis jäykistyy, kun siinä oleva paisuvaiskudos turpoaa vilkastuneen verenkierron seurauksena. Näin ollen se voi ehkä tuntua myös joskus kuumalta. Erektio tulee yleensä silloin, kun kiihottuu seksuaalisesti jostain asiasta. Kuitenkin joskus myös esimerkiksi peniksen hankautuminen tai virtsahätä voivat aiheuttaa erektion. Se voi tuntua häiritsevältä, mutta se ei ole epänormaalia tai vaarallista.

Jos kuitenkin olet huomannut peniksessäsi jotain niistä oireita, joista aiemmin kysyin tai jos asia vaivaa sinua muuten kovasti, kannustaisin sinua hakeutumaan lääkärin vastaanotolle. Tällöin asiaa on helpompi selvittää ja saat ainakin huolesi selvitettyä.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?