Nuuska
Nimimerkki: D

Kysyykö hammaslääkäri nuuskan käytöstä?

Mulla on tulossa jonkinlainen hammas/ikenien leikkaus ja ois kirurgin tapaaminen keskiviikkona ja mutsi tulee mukaan, kysyykö kirurgi nuuskan käytöstä.

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Hammaskirurgi on suun terveyden ammattilainen ja hänen työnkuvaansa kuuluu ottaa nuuskan käyttö puheeksi, jos hän havaitsee käytön jälkiä suussasi. Hammaslääkärikäynnin alussa potilaalta kysytään yleensä myös lyhyesti terveydentilasta, ja tähän liittyen myös siitä, tupakoiko tai nuuskaako hän. Todennäköistä siis on, että kirurgi tulee jossain yhteydessä kysymään sinulta nuuskan käytöstä.

Kysymyksesi perusteella olet ilmeisesti huolissasi siitä, että äitisi saa käynnin yhteydessä tietää nuuskan käytöstäsi. Jos olet vastaanottohuoneessa yksin, hoitoon liittyviä asioita ei kerrota äidillesi. Jos äitisi on kuitenkin mukana vastaanottohuoneessa, hän toki kuulee kaikki hammaskirurgin kanssa käytävät keskustelut. Mikäli sinua huolestuttaa, että äitisi saa nuuskan käytön selville hammaslääkärissä, voisitko mahdollisesti keskustella asiasta äitisi kanssa jo ennen käyntiä?

Voit myös rohkeasti itse ottaa nuuskan käytön puheeksi hammaskirurgin kanssa. Häneltä voit saada luotettavaa tietoa nuuskan käytön haitoista sekä tarvittaessa tukea ja vinkkejä nuuskan käytön lopettamiseen. Lisätietoa nuuskasta löydät myös Fressiksen sivuilta.

Sama aihe on mietityttänyt Fressiksessä myös nimimerkkejä Jumbo ja Kuumottaa.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?