Seksi
Nimimerkki: En halua kertoa
Ikä: 13-15v

Kondomista huolimatta pelko raskaudesta

Mitä pitää tehdä jos on harrastanut seksiä ja käyttänyt kumia, mutta pelkää että on raskaana. Kumi ei lähtenyt pois ja se oli ehjä.

Hei!

Oikein käytettynä kondomi suojaa sukupuolitaudeilta ja raskaudelta erittäin luotettavasti. Ehkäisyteho on n. 98%. Kertomasi mukaan olette käyttäneet kondomia vastuullisesti, hienoa!

Kondomin ehkäisyvarmuutta voi kuitenkin lisätä esimerkiksi liukuvoiteen käytöllä. Liukuvoide ehkäisee kondomin rikkoutumista yhdynnän aikana. Myös spermisidien eli siittiöitä tuhoavien aineiden käyttö lisää ehkäisyvarmuutta.

Jos et kuitenkaan luota kondomiin ehkäisyvälineenä, voit varata ajan oman kuntasi ehkäisyneuvolasta. Siellä voit keskustella lääkärin kanssa myös erilaisista hormonaalisista ehkäisyvaihtoehdoista kondomin rinnalle. Voit keskustella asiasta myös kouluterveydenhoitajan tai muun luotettavan aikuisen kanssa.

Mikäli seuraavat kuukautisesi ovatkin myöhässä tai sinulla on raskauden oireita, voit aina tehdä raskaustestin. Raskaustestejä voi ostaa apteekista ja usein myös ruokakaupoista. Lisäksi testin voi käydä teettämässä omalla terveysasemalla.

Väestöliiton sivuilta voit lukea lisää ehkäisystä sekä raskaustesteistä.

Oliko vastauksesta hyötyä?