Mieli
Nimimerkki: nollavitonen

Ihastuksesta kertominen

Olen ihastunut yhteen meidän luokkamme poikaan mutta luulen että hän on jo yhdessä yhden toisen luokkalaisemme kanssa. Olen lukenut mitä kannattaisi sano ihastukselle mutta kaikki ajatukset tuntuvat järjettömiltä. Niinkuin uskaltaisin sanoa suosituimmalle pojalle hiljaisena tyttönä viestin kautta tai kasvotusten että tykkään hänestä. Kaverini leikillään painostavat minua kertomaan mutta en vain uskalla. Samalla tämä poika on samassa joukossa jotka kiusaavat luokkamme ns. epäsuosittuja ja olen yksi heistä epäsuosituista. Olen hyvin epätoivoinen sillä minä pidän tästä pojasta joten pliiiiis auttakaa!

Moikka ja kiitos lähettämästäsi viestistä!

Ihastumisesta kertominen on vaikeaa, kuten itsekin totesit ja siinä on aina riski torjutuksi tulemisesta. Etenkin nyt, jos on mahdollista, että poika seurustelee toisen kanssa. Tai ainakin jollain tasolla pitää tytöstä, jos viettää paljon aikaa tämän kanssa. Toisten seurustelun väliin ei kannata mennä, sillä siinä joutuu aina joku loukatuksi. Voi siis olla, että kertominen ei ole tässä kohtaa paras ratkaisu.

Kerroit myös, että poika kuuluu ryhmään, joka kiusaa muita nuoria, ilmeisesti myös sinua. Kiusaaminen ei ole koskaan ok. Kertomisessa voi olla riski, että kiusaaminen pahenee. Ansaitset rinnallesi pojan, joka arvostaa kohtelee sinua ja kavereitasi kivasti, eikä kiusaa ketään.

Lähes jokainen joutuu elämänsä aikana joskus tilanteeseen, jossa omat tunteet eivät saa vastakaikua, tai ihastumme henkilöön, joka on saavuttamattomissa sillä hetkellä. Se tuntuu pahalta, mutta tunne menee ajan kanssa aivan varmasti ohitse. Surun ja pettymyksen on hyvä antaa kuitenkin tulla ulos. Näitä tunteita voi käsitellä esimerkiksi juttelemalla kavereiden tai jonkun aikuisen kanssa. Myös ajatuksien kirjoittaminen päiväkirjaan, tai ajan viettäminen itselle mieluisten asioiden parissa saa ajatuksia muualle ja olon pikkuhiljaa paremmaksi. Jonkin ajan kuluttua saatat huomata, että pojan näkeminen ei tunnukaan enää samanlaiselta kuin ennen, ja että mielenkiintosi on kohdistunut muihin asioihin. Usein on myös niin, että niin kauan kuin elättelee toiveita, on vaikea olla avoinna myöskään uudelle ihastuksen mahdollisuudelle.

Emme voi vaikuttaa siihen kehen ihastumme ja kehen emme. Se, että poika pitää jostain toisesta ei siis kerro sinusta mitään. Kohdallesi tulee aivan varmasti poika, joka pitää sinusta juuri tuollaisena kuin olet, ja johon ihastut yhtä voimakkaasti kuin tähän kertomaasi poikaan. Sinun pitää vain antaa ihastumiselle mahdollisuus. Muista, että ansaitset ihania asioita elämääsi!

Oliko vastauksesta hyötyä?