Mieli
Nimimerkki: epätoivoinen

Ihastuksesta kertominen

Heips!

Olen kasiluokalla oleva tyttö ja olen ihastunut yhteen meidän luokalla olevaan poikaan, mutta en tiedä miten sanoisin asian hänelle.

Hän kuuluu suosittuun porukkaan ja hän on puhelias, toisin kuin minä. En uskaltaisi kertoa pojalle, sillä tämä viettää paljon aikaa erään luokkamme suosituimman tytön kanssa. Entä jos he tykkäävät toisistaan? En tykkää tästä tytöstä muutenkaan, sillä hän kiusaa minua huomaamattomasti.

Olen hyvin epätoivoinen, sillä ihastuin poikaan jo seiskalla. En todellakaan uskalla sanoa mitään hänelle vaikka haluaisin, sillä pelkään hänen kertovan siitä kavereilleen. Toisekseen, en koskaan näe häntä yksin, niin en saa tilaisuutta kertoa ilman ikäviä huomautuksia.

Mikä avuksi? :((

Moikka ja kiitos viestistäsi! Meille tulee paljon kysymyksiä ihastumisesta kertomiseen liittyen, eli et ole ajatustesi kanssa yksin.

Pohdit, miten voisit kertoa ihastuksestasi, mutta samalla totesit, että et uskalla kertoa, koska pelkäät mitä siitä seuraisi. Tilanne on siis aika mutkikas. Kerroit myös pojan viettävän aikaa toisen tytön kanssa. Voi olla, että he ovat vain kavereita, mutta toki heidän välillään voi olla muutakin, sitä on hankala sanoa. Tämä tilanne vie sinulta varmasti voimia ja tuntuu kurjalle, joten olisi tärkeää, että murehtimisen sijaan saisit asialle jonkin päätöksen. Vaihtoehtoja on oikeastaan kaksi – joko rohkaistut ja kerrot, tai jätät kertomatta ja suuntaat tietoisesti ajatuksesi muualle. Voisitko tehdä vaikka listan ja miettiä mitä eri vaihtoehdoista tapahtuisi? Jos kerrot, niin voiko siitä seurata jotain hyvää? Entä huonoa? Kumpi vaihtoehto tuntuu todennäköisemmältä? Entä jos jättäisit kertomatta, vapauttaisiko se mielestäsi tilaa muille kivoille asioille ja saattaisit ehkä huomata, että ympärillä voi olla muitakin kivoja poikia?

Aina emme saa tunteisiimme vastakaikua toiselta, tai asiat eivät mene toivomallamme tavalla ja se tuntuu kurjalta. Eteenpäin meneminen voi olla hankalaa, mutta helpottaa ajan kanssa. Asiaa voi auttaa, jos esimerkiksi lopettaa pojan sometilien seuraamisen ja välttelee samoja paikkoja. Vanha sanontakin sanoo ”poissa silmistä, poissa mielestä”. Nyt sen toteuttaminen voi olla helpompaa, kun koulut ovat kiinni ja näkeminen muutenkin rajallista. Kannattaa myös tehdä asioita, joista itselle tulee hyvä mieli. Jos asia kovasti vaivaa, voit käydä myös juttelemassa esimerkiksi Sekasin-chatissa. Tärkeintä on, ettei asia vie sinulta liikaa energiaa, sillä ansaitset voida hyvin ja kokea kivoja asioita.

Valoisaa kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?