Seksi
Nimimerkki: Sirius

Emättimen puristus ja väsynyt olo yhdynnän jälkeen

Kuinka emättimen puristuminen pippeliä vasten oikein tapahtuu? Vaikuttaako pippelin koko emättimen puristukseen? Voiko pippeli saada liian voimakasta puristusta? Tuleeko yhdynnän jälkeen väsynyt olo?

Kiitos kysymyksestä!

Emättimen sisäpuoli on pehmytkudosta, jonka seinämät ovat hyvin joustavat ja suurimman osan ajasta litteinä toisiaan vasten. Pituudeltaan emätin on noin 6-12cm. Kiihottuessa emättimen limakalvot kostuvat, jolloin esimerkiksi sormen tai peniksen laittaminen emättimeen onnistuu. Emättimen seinämät ovat peniksen ympärillä ja tämä voi tuoda tuntemuksen kevyestä puristuksesta. Peniksen koolla puristuksen tuntemiseen ei ole merkitystä. Nainen voi myös puristaa ja jännittää lantionpohjanlihaksia, jolloin puristus peniksen ympärillä voi tuntua voimakkaammalta.

Penikseen ei voi tulla liian voimakasta puristusta, niin että se vahingoittaisi penistä. Puristuksen voimakkuutta voi kokeilla ensin niin, että laittaa yhden tai kaksi sormea emättimeen ja tämän jälkeen jännittää ja puristaa lantionpohjanlihaksia voimakkaasti.

Pohdit kysymyksessäsi myös, tuleeko yhdynnän jälkeen väsynyt olo. Joskus yhdynnän jälkeen voi tulla väsynyt ja raukea olo, tunne että uni tulee helposti. Yksi syy väsymykseen on se, että orgasmin tai laukeamisen jälkeen keho rentoutuu. Kehoon myös erittyy erilaisia hormoneja, kuten mielihyvähormoneja, ja nämä hormonit voivat vaikuttaa väsymyksen tunteeseen.

Oliko vastauksesta hyötyä?