Seksi
Nimimerkki: ko

Anaaliseksistä puhuminen kumppanin kanssa

Moi haluaisin kokeilla anaaliseksiä mutta en tiedä miten asian esittäisin tyttöystävälleni.

Moi nimimerkki ko,

kiitos viestistäsi, jossa mietit, miten voisit ilmaista tyttöystävällesi toiveen anaaliseksistä. Seksistä puhuminen kumppanin kanssa on useimmille aluksi hankalaa, mutta se on taito, jota voi ja kannattaa opetella. Tänä päivänä kommunikaatioväyliä on monia, joten jos joku tapa ei tunnu sopivalta, niin olisiko joku toinen väylä parempi? Jos siis esimerkiksi kasvotusten asiasta jutustelu tuntuu vaikealta, niin voisiko aiheesta keskustelun aloittaa viesteillä? Auttaisikohan se, jos kertoisit hänelle, että haluaisit jutella hänen kanssaan asiasta, mutta et tiedä, miten asian esittäisit. Tai mitä jos kysyisitkin ensin kumppanisi toiveista seksin suhteen, niin ehkä sen jälkeen sinäkin saisit mahdollisuuden kertoa omista haluista ja toiveistasi?

Joskus voi auttaa, jos puhumiselle otetaan rauhallinen hetki. Voit lukea aiheesta lisää Väestöliiton artikkelista ”Miten puhua seksistä kumppanin kanssa?” Avuksi voi ottaa myös ”Seksistä puhumisen checklist’n”, jota voitte käydä yhdessä läpi niin, että molemmat vastaavat sovittuihin asioihin.

Puheeksi ottamista voi myös helpottaa, jos perehdyt itse ensin anaaliseksiin, ellet ole sitä jo tehnyt. Voit tehdä sen lukemalla Hivpointin hiljattain päivitetyn Anaaliseksin ABC -oppaan. Sitten kannattaa ottaa huomioon myös se, että sinun ja kumppanisi halut ja toiveet eivät välttämättä kohtaa. Se on tosi tavallista ja siitäkin on hyvä jutella. Joskus kumppanin kieltäytyminen seksistä voi harmittaa. Halutessasi voit lukea lisää myös tästä teemasta Väestöliiton artikkelista ”Mitä tehdä, kun harmittaa ettei toinen halua seksiä?”.

Muistathan, että anaaliseksissä on tärkeää käyttää kondomia paitsi seksitautien myös erilaisten suolistobakteerien leviämisen ehkäisemiseksi. Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua anaaliseksin puheeksi ottamiseen. Voit jatkaa asian pohtimista myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Mukavaa loppukesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?