Seksi
Nimimerkki: 15-v poika

Ahdas esinahka ja kiinnikkeet

Moi! Esinahkani aukko on vain noin 1cm kokoinen, joten sen vetäminen terskan taakse on vaikeaa, myös erektiossa kuin rentonakin. Kun siitä katsoo sisään voi nähdä kun esinahka on kiinni terskassa ihopoimuilla. Mikä avuksi?

Moikka ja kiitos kysymyksestä! Esinahka on pienemmillä lapsilla kiinni terskassa, mutta viimeistään murrosiässä peniksen kasvaessa esinahka löystyy ja irtoaa, jolloin se voi liukua terskan taakse. Esinahan irrotessa pojan kasvaessa se voi olla vielä jonkin aikaa kiinni terskassa kiinnikkeillä, jotka ajan myötä irtoavat. Esinahka yhdistyy terskaan frenulumilla, joka on peniksen alapinnalla oleva ihopoimu. Frenulum on ihan normaali miehen anatomiaan kuuluva asia.

Esinahkoja on monenlaisia ja jos esinahka ei aiheuta haittaa, esinahalle ei tarvitse tehdä mitään. Jos esinahka on niin kireä ja ahdas, ettei sitä saa vedettyä terskan taakse, voi siitä seurata haittoja. Esimerkiksi päivittäiset pesut eivät välttämättä onnistu. Päivittäiset pesut ovat tärkeitä, sillä esinahan alle kertyy kehon eritteistä ja kuolleesta ihosolukosta muodostuvaa eritettä. Jos esinahan alaista aluetta ei pese, voi seurata esinahan ja terskan tulehduksia. Pelkkä vesipesu lämpimällä vedellä riittää, sillä saippua ja pesuaineet voivat ärsyttää peniksen herkkää ihoa ja terskaa. Lisäksi ahtaudesta ja kireydestä voi olla haittaa myös erektiossa ja seksissä, kun esinahka ei pääse liukumaan terskan taakse.

Ei ole siis tavatonta, että esinahka voi olla vielä kiinnikkeellä kiinni terskassa murrosiässäkin. Kiinnikettä voi varovasti koittaa irrotella vähitellen vetämällä esinahkaa toistuvasti niin taakse kuin pystyy. Vetäminen saa tuntua hiukan epämiellyttävälle, muttei selvästi kivuliaalle eikä kiinnikettä saa väkisin repäistä, sillä se voi aiheuttaa arpeutumista ja arpeutumisen myötä tunnon alenemista.

Jos kiinnike ei omatoimisella venyttämisellä tai ajan myötä anna periksi ja häiritsee seksissä, on hyvä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Myös jos esinahka on kireä ja aiheuttaa haittaa, on hyvä hakeutua lääkärin vastaanotolle, jolloin lääkäri voi arvioida tilanteen.

Tsemppiä alkaneeseen vuoteen!

Oliko vastauksesta hyötyä?