Alkoholi
Nimimerkki: Poika12v

Alkoholin vaikutus nuoren kehitykseen

Päivää/Iltaa ajattelin kysyä miten paljon alkoholi vaikuttaa kehitykseeni, en ole juonut pitkän aikaan olen juonut kolme kuukautta jossa join viisi kertaa yhteensä. Pidin hyvin väliä juomisella. Join sen taki kun tuli kavereilta painostusta juoda ku ne joivat. Lopetin heidän kanssa olemisen koska en halua painostusta polttamiseen/juomiseen. Minä en kuitenkaan koittanut polttamista missään vaiheessa. En ole enää juonu 49 päivään eli melkein kahteen kuukauteen. Omasta mielestäni olen suht koht viisas, eikä alkoholi ole ainakaan vielä vaikuttanut kehitykseeni, tai jos se tulee vaikuttamaan kuinka paljon? Ja jos tämä minun moka tulee vaikuttamaan tuleeko minusta nyt mentaalisesti vammainen ? Olen omasta mielestäni ikätovereita henkisesti jonkun verran vanhempi. Olen murrosiän nelos vaiheen alussa jos se tähän mitenkään vaikuttaa. Ps: En aio enää juoda/ tai edes kokeilla polttamista EN EDES KUN TÄYTÄN 18.

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

On ihan tavallista, että nuorena kiinnostaa päihdekokeilut. Harmi kuitenkin, jos koet, että sinua on kavereiden puolesta painostettu kokeilemaan alkoholia – tämä on valitettavan yleistä. Tulevaisuutta ajatellen sinun voisi olla hyvä myös pohtia etukäteen, mitä vastaat, jos joku tarjoaa sinulle alkoholia. Alkoholista kieltäytyminen ei tarkoita sitä, ettei voisi pitää hauskaa tai etteikö haluaisi kuulua porukkaan. Ilman alkoholia voi olla rohkeasti oma itsensä.

Alkoholin ja muiden päihteiden käytön välttäminen nuorella iällä on terveyden ja normaalin kehityksen kannalta erittäin tärkeää. Nuoren elimistö ja aivot kehittyvät vielä ja ovat hyvin alttiita alkoholin haitallisille vaikutuksille. Esimerkiksi aivot kehittyvät voimakkaasti aina sikiöajasta murrosiän loppuun. Alkoholin käyttö näissä kehitysvaiheissa voi vaikuttaa erittäin negatiivisesti muun muassa muistin, oppimisen ja sosiaalisten taitojen kehittymiseen. Pitkällä aikavälillä ja varsinkin runsaasti käytettynä alkoholi voi aiheuttaa rakenteellisia muutoksia aivoissa, jotka voivat ilmetä muistiongelmina, persoonallisuuden muuttumisena ja uuden oppimisen vaikeutumisena. Lisää alkoholin haitoista voit lukea Fressiksen sivuilta.

Pohdit viestissäsi, tuleeko juomisesi vaikuttamaan kehitykseesi. Kertomasi perusteella, kun kyseessä on ollut muutama juomiskerta, ei mitään suurempia haittoja kehityksesi kannalta ole varmastikaan aiheutunut. Olet tehnyt terveytesi ja kehityksesi kannalta erittäin fiksun päätöksen, kun et enää halua juoda tai kokeilla polttamista. Kannustammekin sinua täällä Fressiksellä pysymään päätöksessäsi!

Kivaa kesän odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?