3 × helppo makupala
Nuorten kokkien Suomen mestarin Emmiina Lehtosen snacksit valmistuvat helposti itse tehden.
Välipalapatukat
noin 12–14 kpl
2 dl taateleita
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl pakastekuivattua vadelmaa
Poista taateleista kivet.
Hienonna kaikki ainekset pieneksi veitsellä ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä massa laakeaan vuokaan leivinpaperin päälle.
Anna jähmettyä jääkaapissa 1–2 tuntia.
Leikkaa joko patukan muotoon tai pienemmiksi annospaloiksi.
Vinkki! Kääräise patukat leivinpaperiin, niin ne eivät tartu toisiinsa.
Lehtikaalisipsit
pienelle porukalle
1 pussi lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pese lehtikaalit ja kuivaa ne.
Revi lehdet irti lehtiruodista parin sentin mittaisiksi paloiksi.
Sekoita kulhossa lehtikaali, oliiviöljy ja mausteet.
Levitä maustetut lehtikaalit tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 140 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes lehtikaalit ovat kuivuneet sipseiksi.
Huomaa, että lehtikaalit kutistuvat uunissa huomattavasti.
Mangolassi
4 annosta
0,5 l mangopyrettä
0,5 l maustamatonta jugurttia
1 sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Sekoita kaikki ainesosat keskenään. Tarjoile kylmänä.
Reseptit Emmiina Lehtonen, kuvausjärjestelyt Joakim Juvelén, kuva Timo Villanen