3 x välipala – Justimus-kolmikon helpot reseptit

Nappaa heidän reseptinsä, jotka syntyvät helposti keneltä tahansa.

Kysymys & vastaus

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi liittyen välipaloihin! Välipalat ovat vähintäänkin yhtä tärkeä osa ruokavaliota kuin pääruoat. Terveellinen välipala kannattaa rakentaa kolmesta osasta: kasvis, vilja ja proteiini – esimerkiksi täysjyväleipä runsailla kasviksilla ja kananmunalla sekä lisäksi hedelmä. Ateriavälin pitäminen säännöllisenä kannattaa, jottei nälkä (tai nälkäkiukku!) pääse yllättämään ja jaksaa pysyä virkeänä läpi päivän.

Välipalan koostamisessa kannattaa hyödyntää samaa lautasmalliajattelua kuin pääruoillakin: kasvista, viljaa sekä jokin proteiinin lähde. Kasvisosa voi olla esimerkiksi hedelmä, leivän päällä olevat vihannekset, marjoja puurossa tai pieni lasillinen täysmehua. Viljoista kannattaa valita täysjyvävaihtoehto, sillä ne sisältävät enemmän kuitua kuin vaaleat viljat – näin nälkä pysyy pidempään loitolla. Hyvä viljavaihtoehto välipalalle on esimerkiksi ruisleipä, tuorepuuro tai sokeroimaton granola. Proteiininlähteeksi voi valita oman mielen mukaan esimerkiksi maitotuotteita, juusto leivälle tai kananmuna. Viimeisen silauksen välipalaan tuo pehmeän rasvan lähde, kuten muutama pähkinä tai margariini leivällä. Fressiksen videolta vinkit välipalan koostamiseen.

Terveellisiin välipaloihin liittyy ei vain se mitä ne sisältävät, vaan myös se milloin välipaloja syö. Välipaloja tai pienempiä aterioita on hyvä syödä 2-3 kertaa päivässä riippuen nälän tuntemuksista – kurnivaa vatsaa kannattaa kuulostella ja keskittää syömiset niihin hetkiin, kun huomaa olevansa nälkäinen. Näin välttyy myös turhalta napostelulta. Välipalat kannattaa ajoittaa ruokailujen väliin, esimerkiksi iltapäivälle ennen iltaruokaa ja mahdollisesti aamupäivälle ennen lounasta – riippuen toki omasta ruokailurytmistä. Monille sopiva rytmi on 3-6 ateriaa päivässä ja 3-5 tunnin välein.

Paljon sokeria sisältäviä välipalat tulisi säästää herkkuhetkiin, sillä ne eivät pidä nälkää loitolla kovin kauaa. Jos harrastaa paljon liikuntaa, huolehdi myös siitä, että välipalalla on tarpeeksi hyviä hiilihydraattien lähteitä eli ensisijaisesti viljoja. Terveellisen välipalan kasaaminen onnistuu myös liikkeellä ollessa. Kurkkaa vinkit edulliseen ja nopeaan välipalaan Fressiksestä.

Fressis

3 × helppo makupala

Näillä herkullisilla välipalaresepteillä et voi epäonnistua!

Katso video: Näin nopeasti valmistuu hyvä välipala!

Kaipaatko ideoita aamu-, väli-, tai iltapalaan? Fressiksen video näyttää, kuinka näppärästi kasaat tasapainoisen aterian.

Fressis

Ruisleipä a’la Pernilla Böckerman

Koulupäivä kahdeksasta neljään, ja treenit heti perään? Pakkaa reppuun tubettaja Pernilla Böckermanin tapaan tehty reissumies tai pari, niin jaksat seuraavaan ateriaan asti.

Pernillan nopea välipala: tuorejuusto-tomaatti-toast

Tubettaja Pernilla Böckerman tekee vain helppoja ruokia. Tämän sinäkin osaat tehdä – kokeile vaikka!

Mustikka-avocado-smoothie Pernillan tapaan

Tubettaja Pernilla Böckerman sujauttaa lempparismoothieensa avocadoa. Jos avocado ei ole sinun juttusi, korvaa se tässä reseptissä banaanilla.

Pernillan helppo lounas: munakas

Näin teet herkullisen munakkaan tubettaja Pernilla Böckermanin tapaan.

MikiRotan banaani-raejuustopuuro

”Tosi simppeli resepti – diggaan! Laitat vaan ne aineet siihen, ja on hyvää!”

Mikirotan myslijogurtti

”Olen aina tykännyt valmisjogurteista. Kerran äiti oli ostanut maustamatonta jogurttia ja kysyi, miksen käytä sitä. No kyllä sä tiedät, minkä makuista se on ihan pelkästään… Yks aamu mä sit laitoin maustamattomaan jogurttiin mustikkamehua, ja se oli tosi hyvä setti!”