Nuuska
Nimimerkki: Juppelisjuu

Poikaystävän nuuskaamisen vaikutukset tyttöystävään

Poikaystäväni käyttää säännöllisesti nuuskaa, en suostu pussaamaan nuuska huulessa, mutta voiko sillä silti olla jotain terveysvaikutuksia minuun?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että pohdit poikaystäväsi päihteiden käytön vaikutuksia itseesi! Poikaystäväsi hengitys ja suu voivat tietysti haista ikävältä nuuskan käytön takia, mutta mitään vaarallisia aineita ei suusta sinuun suoraan siirry.

Poikaystäväsi puolestaan altistuu negatiivisille terveysvaikutuksille nuuskan takia. Nuuska vaurioittaa suun limakalvoja ja jatkuvasti käytettynä voi aiheuttaa esimerkiksi ienvetäytymiä, jotka eivät korjaannu, vaikka nuuskankäytön lopettaisi. Nuuskassa on myös runsaasti nikotiinia, jonka toistuva käyttö pitää elimistöä jatkuvassa rasitustilassa. Pitkäaikainen käyttö lisää riskiä sairastua esim. sydämen vajaatoimintaan sekä kakkostyypin diabetekseen.

Ehkä voisitte keskustella poikaystäväsi kanssa nuuskan haitoista? 😊 Seurusteluun ja nuuskan käyttöön liittyvät kysymykset ovat mietityttäneet myös nimimerkkejä mietiskelijä, Tyttöystävä ja kreisi.

Kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?