Seksi
Nimimerkki: Epätoivoinen

Mikä avuksi kun en saa koskaan orgasmia?

Olen itsetyydyttänyt 2 vuotta mutta en ole koskaan saanut. Vaikka kuinka yritän. Mikä avuksi?

Kiitos kysymyksestäsi!

Vastaan sinulle nyt siitä näkökulmasta, että tarkoitat ”saamisella” orgasmin kokemista. Ihmiskehot ovat siitä mielenkiintoisia ja kiehtovia, että jokainen niistä toimii omalla tavallaan. Toisille orgasmien saaminen on helppoa, kun taas joillekin se on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Toiset saavat orgasmin itsetyydytyksessä ja toiset seksissä jonkun toisen kanssa, jotkut molemmilla tavoilla. Siksi itselleen kannattaakin olla armollinen: jokaisen keho ja sen reaktiot ovat yksilöllisiä ja ainutlaatuisia.

Orgasmissa on kyse suuresta nautinnon tunteesta, johon rentoutuminen, voimakas kiihottuminen sekä halun ja nautinnon kokeminen voivat johtaa. Orgasmia kutsutaan myös laukeamiseksi, mikä kuvastaa sitä aika hyvin: nautinto ikään kuin saavuttaa korkeimman pisteensä ja leviää koko kehoon sukuelinten samalla supistellessa. Orgasmeja on kuitenkin hyvin erilaisia ja niiden voimakkuus, kesto ja tuntemukset voivat vaihdella kerrasta toiseen. Joskus voi olla myös vaikea tunnistaa, saiko orgasmin vai ei.

Joillakin oman orgasmin löytämisessä voi kestää pitkäänkin, ja se voi tapahtua joko yksin tai jonkun toisen kanssa. Kerroit, että olet kovasti yrittänyt saada orgasmia, mutta et ole sitä vielä saanut. Ymmärrän, että orgasmin saaminen tuntuu sinusta tärkeältä. Toisaalta on tärkeää osata nauttia itse matkasta, ei vain mahdollisesta päämäärästä. Itsetyydytyksen kuuluisi jo itsessään tuottaa nautintoa, hyvää oloa ja rentoutumista. Joskus voi myös olla, että orgasmin tavoittelu alkaa tuntua suoritukselta, mikä lisää paineita ja stressiä. Tämä puolestaan vie nautintoa pois ja ajaa orgasmin saavuttamisen vain kauemmas.

Pyysit neuvoja tilanteeseen, joten seuraavaksi annan muutaman vinkin, joilla voit yrittää edesauttaa orgasmin saavuttamista. Ensimmäinen askel on ottaa rohkea ja avoin asenne omaan kehoon ja seksuaalisuuteen tutustumiseen, johon itsetyydytys onkin erinomainen tapa. Kun itsetyydytät, keskity kuuntelemaan kehoasi: Miltä erilaiset kosketukset tuntuvat ja miten kehosi niihin reagoi? Millaista kosketusta kehosi kaipaa? Minkä kehonosien koskettelu tuntuu hyvältä? Lisäksi kannattaa opetella tarkkailemaan kehosi tuntemuksia: Oletko joskus ollut lähellä orgasmia? Miltä kehossasi tuntuu, kun orgasmi alkaa lähestyä? Mitä kehosi tällaisessa hetkessä janoaa lisää? Voit lukea lisää itsetyydytyksestä Hyvä Kysymys -sivuston artikkelista.

Monesti kuitenkaan mitkään tekniset kikat eivät yksistään auta, vaan tarvitaan mieltä mukaan. Nautinto ja orgasmi nimittäin edellyttävät, että on kiihottunut sekä fyysisesti että henkisesti. Kannattaa pohtia, millaiset ajatukset, mielikuvat ja fantasiat lisäävät haluasi ja kiihottumistasi. Entä koetko, että sinulla on riittävästi rauhaa itsetyydytykseen – toisin sanoen voitko olla hetkessä täysin rentoutunut?

Kolmanneksi on hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten suhtaudut kehoosi ja seksuaalisuuteesi sekä seksiin ja itsetyydytykseen. Lempeys ja ymmärtäväisyys itseä kohtaan vapauttavat nauttimaan itsetyydytyksestä, kun taas vaativuus ja itsensä syyllistäminen vievät nautintoa pois. Voit ottaa ilon irti niistä mielihyvän tuntemuksista, joita itsetyydytys sinulle antaa joko orgasmin kera tai ilman sitä. Onkin tärkeää muistaa, että orgasmi ei määritä, onko seksi nautinnollista vai ei. Itsetyydytys on sinun oma hetkesi, jolloin voit rauhassa uppoutua kehosi tuntemuksiin ja mielesi kiihottaviin maailmoihin.

Toivottavasti saat näiden vinkkien avulla apua ja toivoa tilanteeseesi. Mikäli asia kovasti vaivaa sinua jatkossakin, voit halutessasi ottaa yhteyttä Väestöliiton tai Sexpon maksuttomaan seksuaalineuvontaan.

Oliko vastauksesta hyötyä?