Ruoka

Mistä on terveet tyypit tehty? Fressiksen vinkit monipuoliseen ateriaan.

Videon tekstivastine:

”Mistä terveet tyypit on tehty? No terveellisestä ruuasta. Eli kasviksista. Hiilihydraateista eli perunasta tai pastasta. Ja vielä proteiinista. Eli vaikka eläinproteiinista tai kasvisproteiinista. Siitä on terveet tyypit tehty. Nappaa talteen Fressiksen ateriavinkit.”

Arjen perusraaka-aineista voi koota monipuolisen aterian joka sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet. Nappaa talteen ateriavinkit Fressiksen tietopankista.

Fressis

Katso myös

Artikkeli
Ruoka

3 hyvää tapaa syödä aamiainen

Mikä kolmesta aamusyöjätyypistä olet? Tunnista itsesi ja löydä itsellesi maistuvin aamiainen.

Artikkeli
LiikeNuuskaRuoka

8 × harhaluulo energiasta ja jaksamisesta

Nikotiini, proteiini, kofeiini, ravintolisät…Fressis tarkastelee eri elintarvikkeiden sisältämiin aineisiin liittyviä harhaluuloja. Lue, niin tiedät paremmin!

Artikkeli
Ruoka

Kouluruokailu kannattaa – 15 hyvää syytä syödä koulussa

Tiestitkö, että kouluruoan syöminen on ekoteko? Katso lisää hyviä syitä syödä kouluruokaa Karelian ammattikorkeakoulun terveydenhoitaja opiskelijoiden tuottamasta infograafista.

Kysymys
Ruoka
Nimimerkki: Kouluruoka
Onko kouluruoka riittävän monipuolista ja ravitsevaa? Hei, kysyisin onko teidänkin mielestänne kouluni ruoan ravintoarvot liian heikot (tällein maallikkona näyttäisi olevan). Katsoisitteko alla olevalta sivulta kuntani ruokalistoja ja antakaa tuomionne (valikkoon...
Fressis

Moikka!

Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi. Varsinaisia ravintoarvoja on vaikea hahmottaa ruokalistasta, jonka kävimme läpi pyynnöstäsi. Vaikuttaa siltä, että kouluruokalanne noudattaa näkyvästi ravitsemussuosituksia ja varmasti pyrkii tarjoamaan teille oppilaille ravitsevaa ruokaa päivittäin. Joka päivä oli tarjolla erilaisia ruokalajeja, joissa ravintoarvot voivat kuitenkin vaihdella keskenään. On joka tapauksessa mukava juttu, että ruokalistassa on vaihtelevuutta ja monipuolisuutta! Jos esimerkiksi puuropäivänä tuntuu siltä, ettei maha tai ravintoarvot täyty, voit koota puuron kylkeen itsellesi salaattilautasen.

Haluamme kannustaa teitä nuoria ottamaan kantaa ja sanomaan mielipiteenne ääneen. Uskomme, että teidän oppilaiden rakentava palaute otetaan varmasti vastaan! Jos sinulla on jotain erityistoiveita kouluruokaanne liittyen, voisit varmasti keskustella asiasta opettajien ja kouluruokalan työntekijöiden kanssa.

Aurinkoista kevään alkua!

Oliko vastauksesta hyötyä?

Kuidun lähteet

Mikä ruokkii suoliston toivottuja bakteereja (erittäin hyvä asia!), mikä toimii elimistön puhdistajana ja suojaa monilta sairauksilta? Tätä pureskeltavaa supervoimaa... Lue lisää