Lopettamisen tukiNikotiinituotteetNuuska

Oon jääny koukkuun nuuskaan ja kaverit ei halua, että käytän | BuenoAsk

Oon jäänyt koukkuun nuuskaan ja kaverit ei halua, että käytän. Mitä teen?

Voit olla kiitollinen siitä, että sinulla on välittäviä kavereita. Tilanne voisi myös olla toisinpäin, jolloin kaverit yllyttäisivät nuuskaamaan. Nuuska on haitallinen aine ja on hienoa, että kaverit haluavat kannustaa olemaan ilman sitä. Lisäksi on hyvä muistaa, että kavereilla on oikeus sanoa oma mielipiteensä, niin toki myös sinulla.

Kavereiden kanssa kannattaa keskustella aiheesta. Voi olla, että kaverit eivät täysin ymmärrä, että koet olevasi koukussa nuuskaan. Kavereille kannattaa kertoa, että sinun on vaikea olla ilman nuuskaa, mutta haluaisit silti olla heidän kaverinsa.

Nuuskaan voi jäädä nopeasti koukkuun. Nuuska sisältää usein paljon nikotiinia, joka aiheuttaa vahvaa riippuvuutta. Tässä tapauksessa kaverisi ovatkin siis oikeassa, olisi hienoa, jos pääsisit nuuskasta eroon. Se on paras vaihtoehto terveytesi kannalta. Lisää tietoa nuuskan terveyshaitoista löydät täältä.

Nuuskan käytöstä eroon pääseminen voi tuntua hankalalta. Joillekin toimii lopettaminen kerralla, mutta lopettamista voi kokeilla myös esimerkiksi vähentämällä käyttöä pikkuhiljaa. Lopettamispäätöksestä on hyvä kertoa kavereille. Näin päätös nuuskan käytön lopettamisesta vahvistuu ja lisäksi kavereita voi pyytää tukemaan sellaisilla hetkillä, kun tuntuu haastavalta.

Tukea lopettamiseen saat lataamalla Erovirasto -sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta ja lisää tietoa lopettamisesta löydät täältä.

Katso myös

Video
Ruoka

Miksi energiajuomista valitetaan? | BuenoAsk

Miksi energiajuomista valitetaan? – Miksi energiajuomat ovat trendikkäitä ja cooleja? Mitä kaikkea energiajuomat sisältää?

BuenoTalk

Artikkeli
Nuuska

”Näkyykö nuuskankäyttö?” ja 8 muuta kysymystä nuuskasta ja suusta

Mietityttääkö sinua, huomaako hammaslääkäri nuuskan käytön? Entä mitä muuta hammaslääkäri näkee suusta? Otimme selvää.

Artikkeli
Nuuska

10 x näin eroon nuuskasta

Nuuskaamisen lopettaminen: tee elämäsi paras päätös ja heivaa nuuska huulestasi lopullisesti.