Erilaisista nuuskatuotteista on löydetty ainakin 28 syöpää aiheuttavaa ainetta. Monia niistä on myös Suomessa paljon käytettävissä, niin sanotussa ruotsalaistyyppisessä... Lue lisää
Urheilijat harvoin tupakoivat, sillä tupakoinnin haitat suorituskykyyn tiedetään erittäin hyvin. Tupakointi heikentää keuhkojen ja verenkierron toimintaa, ja sitä kautta kunto ja kestävyys huononevat. Nuuskan käyttöä sen sijaan... Lue lisää
Suomessa nuuska näkyy mm. kaduilla, puistoissa ja urheilupaikoilla syljettyinä nuuskaklöntteinä, käytettyinä nuuskapusseina ja muuna roskaamisena. Nuuska ja nuuskaroskat ovat... Lue lisää
Olet ollut varsin nuori kokeillessasi nuuskaa, joten elimistösi on todennäköisesti reagoinut siihen voimakkaasti. Oksentelu viittaa nikotiinimyrkytykseen, joka saattaa aiheuttaa mm. pahoinvointia, hikoilua, päänsärkyä ja vatsakramppeja. On hyvä muistaa, että nikotiinimyrkytys voi olla myös hyvin vakava.
Nuuskan sisältämä nikotiini aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, joten koukuttuminen voi tapahtua hyvin nopeasti. Nuuskasta eroon pääsemisessä tärkeää on, että olet itse motivoitunut lopettamiseen.
Lopettaminen on hyvin yksilöllistä: toisille se on helpompaa kuin toisille riippuen mm. nikotiiniriippuvuuden tasosta ja esimerkiksi siitä, millaisiin tilanteisiin nuuska liittyy ja millaisia merkityksiä sillä itselle on.
Valmistautuminen helpottaa varsinaista lopettamista. Aloita, vaikka tekemällä nuuskariippuvuustesti. Kannattaa myös valmiiksi päättää lopettamispäivä. Kun lopettamisen hetki tulee, pidä itsesi sopivan kiireisenä ja keksi mukavaa tekemistä esim. kavereiden kanssa. Hyvästä arkirytmistä, ruoasta ja liikkumisesta on myös apua lopettamisessa.
Apua lopettamiseen on saatavilla, joten älä jää pohdintojesi kanssa yksin. Fressikseen on koottu tietoa ja vinkkejä nuuskan käytön lopettamiseen tänne. Maksutonta henkilökohtaista tukea lopettamiseen saat halutessasi Stumpista.