Yleinen

Pinkku Pinsku: ”Tee sitä, mitä itse haluat tehdä”

Suosikkitubettaja Pinkku Pinsku treenaa fudista, on tehokkaimmillaan hypäreillä ja säästää omaan asuntoon. Mutta pystyykö hän pitämään somettoman päivän, ja mitä tapahtui, kun hän intoutui juomaan energiajuomia?

Pinkku Pinsku: ”Tee sitä, mitä itse haluat tehdä”

Pinkku Pinsku eli Pinja Sanaksenaho, 17, ei halua olla tekopirteä ja feikki, vaan näyttää hyvää esimerkkiä asioissa, jotka ovat oikeasti itselle tärkeitä.

Kuten opiskelussa:

”Tarvitset sitä sun tulevaisuutta varten. Älä mene opiskelemaan sinne, minne kaveritkin menee. Mene sinne, minne itse haluat. ”

Tai urheilussa:

”Se tekee sulle hyvää.”

Ja siinä, että jokainen voi olla, mitä haluaa olla:

”Ei tarvitse ajatella niin paljoa, että mitä muut ajattelee.”

Ja sitten on, tai pikemminkin oli, ne energiajuomat.

”Join päivässä 4–5 tölkkiä energiajuomaa. Iltaisin sydän hakkasi ja ihmettelin, että miksi mua ei väsytä. Kerran autossa matkalla fudispeliin join taas energiajuoman. Pelissä kasvoni hikoilivat niin, että näytti kuin kasvoilla olisi ollut muovikalvo. Alkulämpässä jo oli sama juttu, ja vain kasvot hikoilivat.”

”Kotona googlasin naaman hikoilun syytä. Syyksi paljastui liika kofeiini! Kun vielä googlatessani löysin energiajuomiin liittyviä kuolemantapauksia, energiajuomien käyttö loppui kuin seinään. Mun hampaatkin olivat kellertyneet ihan sikana energiajuomista. Hiilihappoinen juoma syövytti hampaita.”

Lue lisää energiajuomien haitoista.

”Hypärit on tehokasta opiskeluaikaa”

Kun tekee tubevideon viikossa, käy lukiota, treenaa fudista kolme kertaa viikossa ja tapaa ystäviä eli – Pinjan sanoin – huolehtii mielenterveydestään, saattaa tulla joskus vähän kiire.

”Mua helpottaa paljon se, että videon julkaisupäivä on aina lauantai. Työstän videota koko viikon pienissä osissa. Jo pari kolme vuotta olen pitänyt kiinni tästä rytmistä.”

Ja jos keskittyy koulussa ja hyppytunneilla kouluasioihin, niitä ei tarvitse tehdä niin paljoa läksyjä koulun jälkeen.

”Mä keskityn kuuntelemaan oppitunneilla, nimittäin jos mä en kuuntele silloin, mun täytyy opetella sama asia vapaa-ajalla. Se on ehkä tärkeintä. Toki jos mun pitää joku essee kirjoittaa, niin kyllä mä teen sen sitten kotona. Hypäreillä olen kaikkein tehokkain, että nyt kaikki koulujutut pois alta! Mieluummin olen kolme varttia koneella kirjoittamassa esseetä kuin selaan puhelinta saman ajan.”

”Lukio oli mulle ilmiselvä valinta. Aion suorittaa sen 3,5 vuodessa.”

Välillä on laiskojakin päiviä, jolloin Pinja hengaa kotona tai kavereiden kanssa.

”Aina ei oo motivaatiota. Silloin on ihan ok olla tekemättä mitään.”

Mutta vaikka kuinka väsyttäisi tai stressaisi, kahta asiaa Pinja ei jätä väliin:

”Videota. Mulle tulisi huono omatunto siitä. En mä kyllä treenejäkään halua jättää väliin. Treenatessa ei tartte ajatella kuin fudista. Kun tekee kotona omassa huoneessa työt, niin ne on sitten aina mielessä siellä omassa huoneessa. ”

Paras juttu olisi, että ehtisi nukkua joka yö kahdeksan tai yhdeksän tuntia, Pinja miettii. Usein se ei kuitenkaan onnistu.

”Unirytmi heittelee: menen nukkumaan myöhään ja herään myöhään. Yleensä nukahdan aika nopeasti, mutta välillä tulee öitä, joista tiedän heti, että nyt en nukahda. Unen päästä kiinni saatuani olen kyllä hyvä nukkuja enkä herää öisin. Paitsi kerran, kun mulla oli yksi tosi tärkeä juttu aamulla, niin heräsin tunnin välein koko yön. Se oli ihan kauheeta.”

Q & A Pinkku Pinsku

Miksi Pinkku Pinsku? Pinsku on äitini minusta käyttämä lempinimi, Pinkku nimi, jolla naapuri kutsui minua kaksi kertaa – en kyllä tiedä miksi. Mietin, että toihan rimmaa kivasti, ja valitsin sen kanavani nimeksi.

Äiti? Tubettaa ja snäppää. Mua ei nolota, että äiti tekee videoita, vaan se on ihan mahtavaa. Kaverit seuraavat äitiä Snäpissä ja on ihan, että vitsit sun äiti on niin söpö!

Someton päivä? En oo testannut koskaan, mutta kyllä mä voisin varmaan pitää. Just jos oisin jossain saaressa tai jotain. Toisaalta jos mä tekisin siellä saarella jotain, haluaisin kuvata sen… jos mä en voisi kuvata, niin sitten mä ajattelisin, että kukaan ei saa ikinä tietää. Mul on just se, että kun käyn salilla, niin pitää ottaa edes yksi kuva todisteeksi siitä, että olin salilla. Jos sitä ei ole somessa, sitä ei ole ikinä tapahtunut.

Kamera vai puhelin? Kamera, vaikka olen tehnyt joitain klippejä myös puhelimella. Tiedän tubettajia, jotka editoivatkin puhelimella, mutta itse en siihen pysty, vaan tarvitsen editointiin tietokonetta.

Nuuska? Häh? Kukaan mun fudisjoukkueessa ei käytä.

Miitit? Joskus monta kuukaudessa. Ihanaa tavata faneja, mutta on se myös rankkaa: pitkän miitin lopussa ei pysty hymyilemään, vaikka hymyilyttäisi, kun se sattuu niin paljon.

Asuntosäästäminen? Avasin ASP-tilin, kun täytin 15 vuotta. Haluan muuttaa pian omilleni. Haluisin myös studion töitä varten, ja koiran. Äiti voi hoitaa sitä sitten, kun lähden ulkomaille.

 

Teksti Katarina Cygnel-Nuortie, kuvat Sanna Lehto

Katso myös

Arkirytmi ja mielekäs arki

Arjessa tasapaino levon, opiskelun tai työn, ja vapaa-ajan välillä on tärkeää. Samanlaisena toistuvat toiminnot, eli rutiinit, tekevät arjesta sujuvaa. Lue lisää

Säännöllinen ateriarytmi arjen tukena

Jotta saisimme ruuasta parhaan tuen päivän askareisiin, se kannattaa annostella säännöllisesti sopivina annoksina. Lue lisää

Rytmi

Säännöllinen arkirytmi ja sen myötä samanlaisena toistuvat rutiinit tekevät arjesta sujuvaa. Arkeen on hyvä sisältyä sopivassa suhteessa opiskelua/työtä, lepoa... Lue lisää

Liikkumisen hyödyt

Omaa hyvinvointiaan ja terveyttään voi edistää tehokkaasti olemalla aktiivinen päivän mittaan, liikkumalla itselleen mielekkäällä tavalla aina kun mahdollista ja... Lue lisää