Yleinen

Minkä takia lihaa, esim. Kanaa ja kalaa ja maitotaloustuotteita vieläkin suositellaan varsinkin nuorille ihmisille, kun monista tutkimuksista on saatu tietää, ettei se ole terveydelle hyväksi.

Minkä takia lihaa, esim. Kanaa ja kalaa ja maitotaloustuotteita vieläkin suositellaan varsinkin nuorille ihmisille, kun monista tutkimuksista on saatu tietää, ettei se ole terveydelle hyväksi. Kasviksista saa kaiken tarvittavan ravinnon, ilman julmuutta ja tappoa. Myös maito on todettu terveydelle huonoksi, maissa, jossa juodaan paljon maitoa, esimerkiksi osteoporoosi on erittäin yleinen sairaus, joka johtuu esimerkiksi maidon juomisesta. Kasviksista saatava kalsium, proteeni ja rauta ovat puhtaita ja eettisiä vaihtoehtoja, joita mielestäni pitäisi suositella paljon enemmän!!!

Eläinrakas

Olet aivan oikeassa, täysin kasviksista koostetusta ns. vegaaniruokavaliosta voi hyvin koota monipuolisen ja terveyttä edistävän ruokavalion ja samalla se on myös eettinen ja ympäristöystävällinen valinta.

Terveyttä edistävän ruokavalion voi kuitenkin koota monella eri tapaa ja jokaisella on oikeus valita itselleen paras ja omaan elämäntilanteeseen ja olosuhteisiin parhaiten soveltuva kokonaisuus.

Kana, kala ja maitotaloustuotteet eivät ole vahingollisia terveydelle, vaan ne ovat laadukkaita ravintoaineita sisältäviä ruokavalion monipuolistajia. Maitotuotteita voi ravitsemuksellisesta näkökulmasta käyttää rauhallisin mielin, mutta halutessaan ne voi myös korvata kasviperäisillä vaihtoehdoilla (mm. soijapohjaiset tuotteet).

Ainut eläinperäinen, terveydelle epäedullinen valinta tutkimusten mukaan on punainen liha (sian, naudan ja lampaan liha) ja prosessoidut lihavalmisteet (kuten makkarat). Onneksi tänä päivänä kaupoissa on suuret valikoimat raaka-aineita ja elintarvikkeita, joilla voi korvata eläinperäiset tuotteet halutessaan kokonaan.

Me Fressiksessä haluamme kannustaa kaikkia nauttimaan kasviksista, hedelmistä ja marjoista runsaasti joka päivä ja kokeilemaan kasvisvaihtoehtoja lihan sijaan mahdollisimman usein! Proteiineista voi lukea lisää täältä

Katso myös

Kysymys
MieliYleinen
Nimimerkki: Epäiso
Ikä: Yli 18v
Miten näkisin itseni normaalina? Onko mitenkään mahdollista, että vaikka vaa’an mukaan laihdun niin silti tuntuu että kroppa(erityisesti maha) on pehmeämpi ja lihavampi kuin ollessani esim. 4kg painavampi? Voiko...
Fressis

Moikka! Kiitos viestistäsi. Hyvä, että otit yhteyttä itseäsi mietityttävästä asiasta. Näin yhden viestin ja sähköpostin välityksellä on valitettavasti kuitenkin vaikea arvioida asiaa.

Jos laihtumista on tapahtunut paljon, on luonnollista, että vatsan kohdalla oleva nahka jää joksikin aikaa hieman löysäksi. Kerroit laihtuneesi 4 kiloa, mikä ei minun korviini kuulosta siltä, että se selittäisi tätä ”löysyyttä”, mutta en kuitenkaan ole aiheen asiantuntija. Kuten itsekin asiaa pohdit, aina painonlaskussa ei ole välttämättä kyse vain rasvakudoksen vähenemisestä, vaan myös pienempi lihasmassa voi näkyä vaa’an lukemassa.

Onko vaa’alla käyminen ja painosi seuraaminen sellaista, mitä teet paljonkin? Millaiseksi koet suhteesi omaan kehoosi muuten? Vaa’an lukemia ja peilissä näkyvää kuvaa tärkeämpää on se, millainen olo sinulla on omassa kehossasi. Pohdit viestissäsi, näetkö itsesi epärealistisesti. Se on myös mahdollista, ja toki myös jossain määrin luonnollista. On tavallista, että ihmiset näkevät itsensä eri tavalla kuin toiset näkevät heidät, ja tämä on todellista erityisesti tässä ajassa, kun ulkonäköpaineita on paljon ja itseä vertaillaan helposti muihin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Jos kuitenkin seuraat ulkonäköäsi ja painoasi paljonkin, ja pohdit tätä asiaa usein, näkisin erittäin tärkeänä sen, että voisit käydä asiasta vielä keskustelua esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Myös Syömishäiriöliitolla on palveluita, joista saa tukea juuri tällaisiin pohdintoihin omasta kehosta, siis myös ilman, että olisi välttämättä kyse syömishäiriöstä. Joka tapauksessa toivon, että saat tukea ajatuksiisi, ja tiedät, että olet arvokas juuri sellaisena kuin olet <3

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
Yleinen

Kysy asiantuntijalta -palsta goes TikTok

Fressis.fi sivuston Kysy asiantuntijalta -palstan kysymyksiä ja vastauksia nähdään jatkossa Fressis.fi Tik Tok -tilillä.

Kysymys
SeksiYleinen
Nimimerkki: Jarruu
Voiko rinnan raju litistyminen vaikuttaa sen kasvuun? Rintani alkoivat kehittyä noin 11-vuotiaana. Samoihin aikoihin(rintojen nuppuasteella) olin miltei onnettomuudessa. Siinä meillä oli äkkijarrutus 80km/h vauhdista ja paiskauduimme auton turvavöitä vasten. Turvavyöt pelastivat...
Fressis

Moikka!

Ikävä kuulla, että jouduit nuorempana kolariin. Hyvä, ettei siitä kuitenkaan koitunut sinulle mitään sen vakavampaa.

On täysin normaalia, että rinnat ovat keskenään hieman eri kokoiset. Emme osaa ottaa kantaa siihen, voiko onnettomuudella olla tähän jotain osuutta, mutta todennäköisenä emme sitä kuitenkaan pidä.

Voit lukea lisää rintojen kehityksestä Hyvä kysymys -sivuston artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?