Seksi

Kesäkumibiisin Etta: ”Hei mimmit, vietetään täydellinen hot girl -kesä”

Etta puolustaa Kesäkumibiisillään naisen oikeutta nauttia yhden illan jutuista. Kertooko Rakastellaan-biisi jostain tietystä kerrasta? Entä mitä jos ei kehtaa puhua ehkäisystä uuden kumppanin kanssa?

Kesäkumibiisin Etta: ”Hei mimmit, vietetään täydellinen hot girl -kesä”

Kesäkumibiisin tekijä Etta pursuaa iloa ja kesäfiilistä. ”Tosi hyvää kuuluu!” Vihdoinkin hän pääsee lavalle ja kesän viettoon kavereiden kanssa. Uusi levykin on tulossa elokuun lopulla.

Mistä Kesäkumibiisi Rakastellaan kertoo?

Halusin tehdä söpön ja sympaattisen biisin yhden illan jutuista ja etenkin nuoren naisen näkökulmasta. Yhden illan jutut ovat osa nuoruutta ja elämää, kunhan ne tapahtuvat yhteisymmärryksessä ja molemmilla on kivaa.

Kertooko Rakastellaan-biisi jostain tietystä kerrasta?

Kertoo! Inspiroidun yleensäkin omasta elämästäni tehdessäni biisejä. Tämäkin on tosi tarina, eli ajattelin yhtä tiettyä jäbää, kun kirjoitin sanat. Hän varmaan tietää, että biisi on meistä.

Miten Isaac Sene päätyi fiittaamaan Kesäkumibiisiin?

Koin, että biisin tarvitaan myös miesnäkökulma, joten laitoin Isaacille demon. Hän oli kuunnellut sen kauppareissulla, mennyt kotiin, jättänyt kauppakassit eteiseen ja kirjoittanut biisiin oman versensä saman tien.

Miltä sinusta tuntuu olla kesäkumibiisin tekijä ja esittäjä?

Se on suuri kunnia! Teineinä Kesäkumibiisi oli aina iso juttu meidän mimmiporukassamme. Niiltä ajoilta on jäänyt ikivihreitä biisejä mieleen, kuten vaikka Cheekin Jossu ja Robinin Kesärenkaat. Tuntuu sikahienolta katsoa sitä esittäjien listaa ja nähdä, että nyt siellä on myös minun nimeni.

Millaisia yhden illan jutut ovat?

Ne voivat olla tosi hienoja juttuja, vaikka toinen onkin tuntematon. Yhden illan juttu ei ole mikään likainen tapahtuma, vaan hauska ja ihana kokemus.

Liian usein ajatellaan, että yhden illan juttuja harrastava äijä on boss ja nainen huora, mikä ei lainkaan pidä paikkaansa. Kannustaisikin tyttöjä viettämään hot girl -kesä: nauttimaan elämästä ja harrastamaan iloista seksiä, mutta vastuullisesti.

Mistä turvallisuuden tunne seksissä syntyy?

Turvallisuuden tunne seksissä syntyy yhteisymmärryksestä eli siitä, että kummatkin tietävät, missä mennään ja haluavat yhdessä seksiä. On myös tärkeää luottaa voivansa missä tahansa vaiheessa lopettaa, jos ei enää haluakaan jatkaa.

Mistä voi päätellä, että uuteen tyyppiin voi luottaa?

Siitä voi päätellä paljon, miten kommunikaatio sujuu ja miten toinen huomio sinut. Myös omiin viboihin voi luottaa – millainen fiilis toisesta tulee, eli onko tulossa hyvä juttu vai seuraavan aamun morkkis.

Mistä tunnistaa hyvän seksin?

Tuntuu hyvältä, kun voi olla ihan oma itsensä ja vapaasti kertoa toiselle, mistä tykkää ja mistä ei, ja kun toinen huomioi. Seksi ei ole vain sitä, että mies tyydyttää tarpeensa, sillä nainenkin haluaa tulla! Hyvästä seksistä jää ihana fiilis.

Mitä jos ei kehtaa puhua ehkäisystä uuden seksikumppaninsa kanssa?

Turha siinä on ujostella, sillä kyse on siitä, että tuleeko raskaaksi tai saako taudin. Ymmärrän hyvin, että voi olla vaikea puhua ehkäisystä, mutta molempien täytyy kantaa vastuu, niin jäbän kuin mimminkin. Suora puhe on ehdottomasti paras tapa.

Ymmärrän senkin, että siinä hetken huumassa ei jaksaisi alkaa näpertelemään kortsujen kanssa, mutta se on pieni ele verrattuna siihen, että tapahtuu jotain peruuttamatonta ja koko elämä menee sekaisin. Joten ei muuta kuin kumi taskuun tai laukkuun ja menoksi!

Mitä, jos kondomi jääkin laukkuun seksin ajaksi?

Jos tulee hölmöiltyä eli harrastettua seksiä ilman kumia, kannatta käydä seksitautitestissä. Sekin on vastuullisuutta. Testin voi varata netistä ilman lääkärin lähetettä.

Kesäkumibiisi 2022: Etta & Isaac Sene – Rakastellaan

 

Teksti Susanna Cygnel, kuva Nelli Kenttä

Katso myös

Kysymys
Seksi
hei Häpyhuulessa oleva paukama Emättimeni toisessa ulkoisessa häpyhuulessa tuntuu pieni paukku! Pitääkö olla huolissaan?
Fressis

Moikka! Kiitos kysymyksestä.

On valitettavasti vaikea arvioida, mistä voisi olla kyse, ilman että voin kysyä sinulta tarkempia tietoja ja näkemään kuvaamaasi ”paukkua”. On kuitenkin tavallista, että myös intiimialueille tulee samanlaisia ihomuutoksia ja esimerkiksi näppyjä kuin ihoon muuallekin päin kehoa. Kyse voi olla myös jostain ihan muusta, mutta en usko, että sinun tarvitsee olla ainakaan akuutisti huolissasi, jos paukussa ei tunnu kipua ja sinulla ei ole esimerkiksi kuumetta. Suosittelisin kuitenkin, että juttelisit aiheesta vielä jonkun luotettavan aikuisen kanssa tai soittaisit suoraan omalle terveysasemallesi, jotta saat asiaan vielä terveydenhuollon ammattilaisen arvion.

Alue on hyvä pitää puhtaana pesemällä alapää päivittäin lämpimällä vedellä ilman saippuaa. Jos sinulla on ollut suojaamatonta seksiä ilman kondomia, voi kyseessä olla myös seksitauti, minkä vuoksi olisi tärkeä hakeutua myös lääkärin arvioon ja seksitautitesteihin.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua! Kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Kookos Voiko minulla olla seksitauti? Hei, olen sormettanut naisen märäksi pikkareiden päältä ja tämän jälkeen sormeni oli suuni limakalvoilla. Onko mahdollista, että minulla olisi jokin seksitauti?
Fressis

Hei nimimerkki Kookos,

Kiitos yhteydenotosta. Seksitaudit voivat tarttua emätineritteen välityksellä. Jos miettii tartunnan mahdollisuutta, niin asia kannattaa poissulkea seksitautesteillä. Se on varmin tapa saada vastaus asiaan. Voit lukea lisää seksitautien tarttumisesta tästä Väestöliiton artikkelista ja seksitautitesteihin hakeutumisesta täältä.

Hyvää kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Jaa Minkä ikäisenä voi aloittaa itsetyydyttämisen? Hei olen yksitoista vuotias poika ja mietin milloin kannattaa aloittaa runkkaus vai onko sillä väliä milloin aloittaa?
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Itsetyydytyksen aloittamiselle ei ole mitään ikärajaa, joten sen voi aloittaa sen ikäisenä kun se itsestä hyvältä tuntuu. Itseasiassa jo hyvin pienet lapset hakevat mielihyvän tunnetta koskettelemalla itseään, tätä kutsutaan unnuttamiseksi. Itsetyydytyksen aloittamiselle ei myöskään ole mikään kiire. Jotkut tekevät sitä usein ja toiset eivät koskaan tai harvakseltaan.

Kehon eri osa-alueiden ja peniksen koskettaminen ja hyväily voi tuottaa mielihyvän tunnetta. Jokainen oppii ajallaan itselle hyvän tavan tuottaa nautinnon kokemusta. Itsetyydytys edistää omaa seksuaalista hyvinvointia ja se on myös hyvä tapa tutustua omaan seksuaalisuuteen.

Voit lukea lisää itsetyydytyksestä Hyvä kysymys -sivuilta.

Kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?