Seksi

Kesäkumibiisin Etta: ”Hei mimmit, vietetään täydellinen hot girl -kesä”

Etta puolustaa Kesäkumibiisillään naisen oikeutta nauttia yhden illan jutuista. Kertooko Rakastellaan-biisi jostain tietystä kerrasta? Entä mitä jos ei kehtaa puhua ehkäisystä uuden kumppanin kanssa?

Kesäkumibiisin Etta: ”Hei mimmit, vietetään täydellinen hot girl -kesä”

Kesäkumibiisin tekijä Etta pursuaa iloa ja kesäfiilistä. ”Tosi hyvää kuuluu!” Vihdoinkin hän pääsee lavalle ja kesän viettoon kavereiden kanssa. Uusi levykin on tulossa elokuun lopulla.

Mistä Kesäkumibiisi Rakastellaan kertoo?

Halusin tehdä söpön ja sympaattisen biisin yhden illan jutuista ja etenkin nuoren naisen näkökulmasta. Yhden illan jutut ovat osa nuoruutta ja elämää, kunhan ne tapahtuvat yhteisymmärryksessä ja molemmilla on kivaa.

Kertooko Rakastellaan-biisi jostain tietystä kerrasta?

Kertoo! Inspiroidun yleensäkin omasta elämästäni tehdessäni biisejä. Tämäkin on tosi tarina, eli ajattelin yhtä tiettyä jäbää, kun kirjoitin sanat. Hän varmaan tietää, että biisi on meistä.

Miten Isaac Sene päätyi fiittaamaan Kesäkumibiisiin?

Koin, että biisin tarvitaan myös miesnäkökulma, joten laitoin Isaacille demon. Hän oli kuunnellut sen kauppareissulla, mennyt kotiin, jättänyt kauppakassit eteiseen ja kirjoittanut biisiin oman versensä saman tien.

Miltä sinusta tuntuu olla kesäkumibiisin tekijä ja esittäjä?

Se on suuri kunnia! Teineinä Kesäkumibiisi oli aina iso juttu meidän mimmiporukassamme. Niiltä ajoilta on jäänyt ikivihreitä biisejä mieleen, kuten vaikka Cheekin Jossu ja Robinin Kesärenkaat. Tuntuu sikahienolta katsoa sitä esittäjien listaa ja nähdä, että nyt siellä on myös minun nimeni.

Millaisia yhden illan jutut ovat?

Ne voivat olla tosi hienoja juttuja, vaikka toinen onkin tuntematon. Yhden illan juttu ei ole mikään likainen tapahtuma, vaan hauska ja ihana kokemus.

Liian usein ajatellaan, että yhden illan juttuja harrastava äijä on boss ja nainen huora, mikä ei lainkaan pidä paikkaansa. Kannustaisikin tyttöjä viettämään hot girl -kesä: nauttimaan elämästä ja harrastamaan iloista seksiä, mutta vastuullisesti.

Mistä turvallisuuden tunne seksissä syntyy?

Turvallisuuden tunne seksissä syntyy yhteisymmärryksestä eli siitä, että kummatkin tietävät, missä mennään ja haluavat yhdessä seksiä. On myös tärkeää luottaa voivansa missä tahansa vaiheessa lopettaa, jos ei enää haluakaan jatkaa.

Mistä voi päätellä, että uuteen tyyppiin voi luottaa?

Siitä voi päätellä paljon, miten kommunikaatio sujuu ja miten toinen huomio sinut. Myös omiin viboihin voi luottaa – millainen fiilis toisesta tulee, eli onko tulossa hyvä juttu vai seuraavan aamun morkkis.

Mistä tunnistaa hyvän seksin?

Tuntuu hyvältä, kun voi olla ihan oma itsensä ja vapaasti kertoa toiselle, mistä tykkää ja mistä ei, ja kun toinen huomioi. Seksi ei ole vain sitä, että mies tyydyttää tarpeensa, sillä nainenkin haluaa tulla! Hyvästä seksistä jää ihana fiilis.

Mitä jos ei kehtaa puhua ehkäisystä uuden seksikumppaninsa kanssa?

Turha siinä on ujostella, sillä kyse on siitä, että tuleeko raskaaksi tai saako taudin. Ymmärrän hyvin, että voi olla vaikea puhua ehkäisystä, mutta molempien täytyy kantaa vastuu, niin jäbän kuin mimminkin. Suora puhe on ehdottomasti paras tapa.

Ymmärrän senkin, että siinä hetken huumassa ei jaksaisi alkaa näpertelemään kortsujen kanssa, mutta se on pieni ele verrattuna siihen, että tapahtuu jotain peruuttamatonta ja koko elämä menee sekaisin. Joten ei muuta kuin kumi taskuun tai laukkuun ja menoksi!

Mitä, jos kondomi jääkin laukkuun seksin ajaksi?

Jos tulee hölmöiltyä eli harrastettua seksiä ilman kumia, kannatta käydä seksitautitestissä. Sekin on vastuullisuutta. Testin voi varata netistä ilman lääkärin lähetettä.

Kesäkumibiisi 2022: Etta & Isaac Sene – Rakastellaan

 

Teksti Susanna Cygnel, kuva Nelli Kenttä

Katso myös

Testit

Naimamaisteri-testi

Oletko sinä turvallisen seksin mestari?

Tee testi
Artikkeli
Seksi

Kesäkumibiisin Etta: ”Hei mimmit, vietetään täydellinen hot girl -kesä”

Etta puolustaa Kesäkumibiisillään naisen oikeutta nauttia yhden illan jutuista ja kannustaa puhumaan suoraan myös ehkäisystä.

Artikkeli
Seksi

Mitkä kesäkumibiisit muistat?

Kesäkumibiisejä on julkaistu jo yli 20 vuotta. Tsekkaa Fressiksen arkistosta, mitkä kumibiisit edelleen muistat? Mitkä ovat unohtuneet tai menneet kokonaan ohi?

Artikkeli
Seksi

8 vinkkiä – jos suuseksi kiinnostaa, kokeile sitä näin

Suuseksin on tarkoitus tuottaa nautintoa molemmille. Mitä asioita suuseksistä olisi hyvä tietää?

Artikkeli
Seksi

Kondomilla nautintoa ja lisäbuustia seksiin

Kondomi on paitsi helppo hankkia ja käyttää, myös monipuolinen väline seksinautinnon lisäämiseen. Kondomi lisää nautintoa, koska sitä käyttäessä ei tarvitse olla huolissaan seksitaudeista tai raskaudesta. Silloin voi siis heittäytyä huolettomammin nauttimaan seksistä.  

Artikkeli
Seksi

Mikä kondomi sopii minulle? 6 faktaa kondomista

Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa seksitaudeilta. Luulitko tietäväsi kaiken tarvittavan kondomin käytöstä? Lue juttu ja ylläty.