Seksi

Kondomilla nautintoa ja lisäbuustia seksiin

Kondomi on paitsi helppo hankkia ja käyttää, myös monipuolinen väline seksinautinnon lisäämiseen. Kondomi lisää nautintoa, koska sitä käyttäessä ei tarvitse olla huolissaan seksitaudeista tai raskaudesta. Silloin voi siis heittäytyä huolettomammin nauttimaan seksistä.  

Kondomilla nautintoa ja lisäbuustia seksiin

Jos on tunne, että kondomi tuntuu erikoiselle, huonolle tai että se jollain tapaa vähentää nautintoa, silloin ei ole riittävästi kokeillut erilaisia vaihtoehtoja. Tutkimustenkin mukaan sopivan kondomin valinta lisää seksistä nauttimista huomattavasti.

Aisteille actionia

  • Tuntuvampaa seksiä: kondomin koko ja paksuus ovat merkittäviä ominaisuuksia nautinnollisemmassa seksissä – näihin löytyy paljon vaihtoehtoja. Myös erilaiset pinnat, kuten juomut ja nystyrät tuovat tuntoaisteille vaihtelua ja uudenlaisia kokemuksia.
  • Maukkaampaa seksiä: tarjolla on peruskumien lisäksi suuri kirjo maku- ja tuoksukondomeja, joista löytyy jokaiselle miellyttävä maku ja tuoksu. Eritysesti suuseksissä tämä on hyvä lisä nautintoon.
  • Värikkäämpää seksiä: Myös eriväriset kumit tuovat oman mausteensa seksiin.

Myös kumiallergikot ja vegaanit saavat nauttia kondomiseksistä

Kumiallergia ja vegaanisuus eivät ole myöskään este käytölle, koska näihin molempiin löytyy vaihtoehtoja, jotka ovat yhtä luotettavia ehkäisyvälineitä, kuin peruskumitkin ovat.

Kokeilemalla löytyy sopiva kondomi, opettele käyttö

Kondomien käyttö, niiden asettaminen ja erilaisten kondomien kokeilu, voivat olla osa nautinnollista seksiä, kokeilkaa vaikka yhdessä!

Kondomin käyttöohjeet löytyvät aina pakkauksesta.  Muista, että kondomi pitää myös hävittää oikein solmimalla ja heittämällä roskikseen sekajätteisiin.

Suuseksisuoja

Myös suuseksiin on kehitetty oma suuseksisuoja, joka on turvallisuutta ja nautintoa lisäävä osa seksiä. Suuseksisuojan voi myös tehdä itse halkaisemalla kondomi (linkki videoon) ja siihenkin voi kokeilla erilaisia kondomeja.

Mistä kortsuja saa?

Erilaisia kondomeja ja suuseksisuojia voi ostaa ruokakaupoista, kioskeista ja apteekeista, niiden valikoimat vaihtelevat, ja voi olla ettei kaikkialta löydy kovin laajaa valikoimaa. Seksi- ja ehkäisyvälineisiin erikoistuneista liikkeistä, sekä nettikaupoista sen sijaan löytyy laajasti valikoimia. Erityisesti verkosta ostettaessa kannattaa huolehtia, että tilaa kotimaisesta paikasta, jolloin kondomien laatukin on varmistettu.

Peruskondomeja voi saada saa myös maksutta esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta tai ehkäisyneuvolasta, taikka erilaisista tapahtumista. Muistathan, että kondomien ostamiseen ei ole ikärajaa ja niiden hankkimiseen ei liity häpeää, vaan päinvastoin, se on vastuullisuuden merkki. Nautinnollinen ja vastuullinen seksi ei ole häpeän asia.

 

Muulla aiheesta:

Väestöliitto

Testi: Osaatko yhdistää kondomin ja nautinnon?
Video: Miten kondomia käytetään?
Artikkeli: Mikä avuksi, jos kondomi haittaa nautintoa?

Katso myös

Video
Seksi

Kun haluat olla ihan kahdestaan, käytä kondomia

Suojaamaton seksi ja seksitautien leviäminen ei ole pelkästään kahden henkilön välinen asia. Seksitautien tarttumisessa voi olla osallisena myös muita seksikumppaneita. Kun haluaa olla ihan kahdestaan, kannattaa käyttää kondomia. Myös...

Fressis

Artikkeli
Seksi

Mikä kondomi sopii minulle? 6 faktaa kondomista

Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa seksitaudeilta. Luulitko tietäväsi kaiken tarvittavan kondomin käytöstä? Lue juttu ja ylläty.

Artikkeli
Seksi

Suuseksisuoja kondomista – tee se itse näin

Lähes kaikki seksitaudit tarttuvat suun limakalvojen kautta. Siksi on tärkeää muistaa suojautua myös suuseksin aikana.

Artikkeli
Seksi

Kortsut käyttöön

Kondomin käyttö ja hankkiminen on helppoa! Varaudu nautintoon hankkimalla kondomit ja treenaamalla niiden käyttöä etukäteen.

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: höpönassu
Mistä saa kondomeja kun ei kehtaa ostaa niitä? Miten 15v poika saa kondomeja kun ei kehtaa ostaa?
Fressis

Heippa ja kiitos hyvästä kysymyksestäsi!

Tosi hyvä, että pidät huolta ehkäisystä ja suojaudut seksitaudeilta. Kysyit, mistä muualta kondomeja voi hankkia, jos ei kehtaa niitä ostaa? Kondomeja saa tosiaan ostettua esimerkiksi kaupoista, kioskeista, huoltoasemilta ja apteekeista eikä niiden ostamisessa ole mitään ikärajaa. Kondomeja voi myös helposti tilata nettikaupoista. Lisäksi ilmaista ehkäisyä saa kouluterveydenhoitajalta. Toki näin kesäaikaan kannattaa varmistaa, onko kouluterveydenhuolto miten kesällä käytettävissä. Osa kunnista tarjoaa ilmaista ehkäisyä alle 25-vuotiaille koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa tai ehkäisyneuvolassa. Kannattaa siis tarkistaa, tarjoaako oma kuntasi ilmaista ehkäisyä nuorille. Kondomeja (esim. kesäkumeja) jaetaan erityisesti näin kesäaikaan myös useammilla festareilla ja kesätapahtumissa.

Kondomien ostamiseen voi liittyä nolostumisen tunnetta, mikä on täysin ymmärrettävää aina alkuun. Kondomien ostaminen osoittaa kuitenkin, että toimit vastuullisesti ja pidät huolta seksuaaliterveydestäsi. Poikien puhelimen videolla lisää aiheesta ”mä en kehtaa osaa kortsui!”.

Kondomi-aiheesta myös lisää Fressiksen sivuilla.

Huippua kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: enhaluakertoa:)
Ikä: 13-15v
Kondomin käyttö suihinotossa Kannattaako suihinotossa käyttää kondomia?
Fressis

Kiitos kysymyksestäsi! Seksitaudit voivat tarttua suojaamattomassa suuseksissä sukuelimestä nielun- ja suun limakalvoille tai suusta sukuelimeen. Eli kyllä kannattaa käyttää suuseksisuojaa. Kondomi toimii suuseksisuojana peniksen päällä. Lue lisää suuseksistä ja suojautumisesta täältä ja ehkäisystä täältä.

 

Oliko vastauksesta hyötyä?