Seksi

8 vinkkiä – jos suuseksi kiinnostaa, kokeile sitä näin

Suuseksin tarkoitus on kiihottaa ja tuottaa nautintoa sekä hyvää oloa molemmille. Mitä muuta suuseksistä olisi hyvä tietää?

8 vinkkiä – jos suuseksi kiinnostaa, kokeile sitä näin

1. Tätä suuseksi on

Suuseksissä käytetään suuta, huulia tai kieltä nautinnon tuottamiseen hyväilemällä.

2. Muista kaikki herkät alueet

Suuseksi ei ole pelkkien sukuelinten hyväilyä tai suutelua. Suulla voi miellyttää kumppania myös kaikilta muilta herkiltä ja nautintoa tuottavilta alueilta, joita löytyy mistä tahansa kehosta.

Jokaisella on omat herkät alueensa. Niitä voivat olla esimerkiksi nännit, ja niiden ympärykset, niska, nilkat, korvan taustat, sisäreidet, ranteet, kaulan, vatsan ja kylkien alue. Niiden etsiminen kumppanilta ja itseltä voi olla mukava seikkailu.

3. Kondomi ja suuseksisuoja kuuluvat asiaan

Kun haluat kokeilla suuseksiä, puhukaa jo etukäteen kumppanin kanssa ja miettikää, mitä haluatte kokeilla. Muistakaa käyttää peniksessä kondomia ja emättimen suojana suuseksisuojaa tai halkaistua kondomia.

4. Puhu ja kysy avoimesti

Ole avoin ja puhu myös seksin aikana. Jos olet epävarma siitä, mitä teet, kysy kumppaniltasi, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Älä tee omia oletuksia sen perusteella, mitä olet kuullut kavereiltasi tai nähnyt mediassa.

Kerro ja näytä mistä haluat sinua hyväiltävän. Toisen ajatuksia ei voi lukea ja siksi on tärkeää kertoa, mikä tuottaa nautintoa ja mikä ei.

5. Etsi mukava asento

Oikea asento on myös tärkeää. Jos kumppanisi miellyttää sinua vaikeassa asennossa, hän ei pysty nauttimaan tilanteesta. Varmistakaa, että tilanne on molemmille yhtä mielekäs ja mukava.

6. Käy pesulla

Peseydy huolellisesti ennen suuseksiä, silloin se on miellyttävämpää molemmille.

7. Suojaudu taudeilta

Muista, että seksitaudit tarttuvat myös suuseksissä suun limakalvoilta. Kondomi tai suuseksisuoja on paras suoja. Kondomeja voi ostaa kaupoista, kioskeista ja apteekeista tai verkkokaupoista. Maksutta niitä voi saada ehkäisyneuvolasta tai koulun terveydenhoitajilta. Suuseksisuojan voi ostaa apteekista tai seksivälinekaupoista. Kondomin ja suuseksisuojan ostamiselle ei ole ikärajaa.

Alta näet, miten voit tehdä suuseksisuojan.

  1. Avaa kondomi pakkauksestaan kokonaan.
  2. Leikkaa kondomin kärki pois.
  3. Leikkaa kondomi halki pitkittäissuunnassa, jolloin siitä tulee neliön mallinen suoja.

8. Suuseksistä ei ole pakko tykätä

Omien rajojen tunnistaminen on aina tärkeää. Jos suuseksi ei tunnu hyvältä tai ajatus siitä ahdistaa, sano se ääneen ja varmista kumppaniltasi, että hän pitää suuseksistä. Suuseksin on tarkoitus tuottaa hyvää oloa ja nautintoa.

 

Teksti Leena Seppinen

 

Asiantuntijat seksuaaliterapeutti Jonna Pietikäinen ja terveyden edisämisen asiantuntija Tuulia Råmark

Katso myös

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Mitä se on?
Mitä on suuseksi? Mitä on suuseksi? Mitä muita yhdyntä/hyväily tapoja on kun kunnon paneminen?
Fressis

Heippa!

Seksiä on hyvin monenlaista. Suuseksi on seksiä, jossa keholle tuotetaan nautintoa suun, huulten ja kielen avulla. Hyväiltäviä alueita on kaikki kehon seksuaalisesti herkät kohdat, esimerkiksi genitaalialue, rinnat tai niska. Kehon seksuaalisesti herkkiä kohtia voi kiihottaa hyväilemällä suun lisäksi myös käsin tai esimerkiksi seksilelujen avulla. Yhdyntä on siis vain yksi monista tavoista nauttia seksistä.

Seksissä saa käyttää luovuutta, eikä siinä tarvitse olla tiettyä kaavaa. Moninaiset tavat tuottaa nautintoa lisäävät yleensä myös iloa ja leikkisyyttä soolo- tai partneriseksissä. Seksin aikana kannattaa kysyä kumppanilta mistä hän tykkää tai kertoa itse kumppanille, mistä kiihottuu ja mikä puolestaan ei tunnu hyvältä.

Lisää seksuaalisuudesta ja seksistä voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Ihanaa loppukevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
Seksi

Suuseksisuoja kondomista – tee se itse näin

Lähes kaikki seksitaudit tarttuvat suun limakalvojen kautta. Siksi on tärkeää muistaa suojautua myös suuseksin aikana.

Artikkeli
Seksi

10 harhaluuloa seksistä, seurustelusta ja säätämisestä

Vaatteiden riisumisen jälkeen ei voi muka enää sanoa ”ei”. Väärin: aina voi! Kumosimme yleiset myytit seksiin, seurusteluun ja ehkäisyyn liittyen.

Ehkäisy

Ehkäisystä puhuttaessa tarkoitetaan sekä raskauden ehkäisyä että seksitaudeilta suojautumista. Lue lisää

Mitä seksi on?

Seksin tarkoituksena on tuottaa mielihyvää, kiihottumista ja nautintoa, joita jokainen ihminen kokee eri tavoilla. Lue lisää