Seksi

Kesäkumikampanja 2023

Kesäkumi 2023 onnistui jälleen yhteistyöllä ja Bessin siivittämänä yli odotusten!

Kesäkumikampanja 2023

Kesäkumi-kampanjaa on toteutettu jo vuodesta 1995 lähtien. Nuorten ja nuorten aikuisten turvaseksitaitoja edistävä kampanja onkin siis ollut jo pitkään osa suomalaisten nuorten kesää. Vuoden 2023 kesäkumibiisin Missio esitti artisti BESS ja se on ollut ilmestymisestään asti Spotifyn Top50 listalla!  

Kesäkumikampanja toimi kesän aikana niin sosiaalisessa mediassa, kuin kesän festareilla. Kesäkumikioskiin pystyi törmäämään viisillä kesän festareilla: YleXPop, Provinssi, Ruisrock, Ilosaari & Qstock. Vapaaehtoisten voimin pyöritetty kioski sai kävijöiltään kiitosta ja sen palautekyselystä selvisi, että käynnin myötä turvaseksitaidot ovat vahvistuneet jopa 77-79% kondomin käyttämisestä, suuseksissä suojautumisesta ja/tai seksitautitesteihin tarvittaessa hakeutumisesta. Ensi vuodelle toivotaan entistä enemmän vapaaehtoisia mukaan. 

Kesän aikana kesäkumeja on jo jaettu nuorille kymmeniä tuhansia ja niitä jaetaan edelleen Syöpäjärjestöjen ja Suomen Punaisen Ristin alueellisten toimijoiden sekä nuoria kohtaavien muiden toimijoiden kautta ympäri Suomea. Näiden lisäksi Sotilaskotiliitto toimittaa kesäkumit kaikille varusmies – ja siviilipalvelukseen astuville. 

Koko kampanjan palautekyselyyn vastasi peräti 326 henkilöä, joista kohderyhmäikäisiä oli yli 94%. Vastaajat kertoivat, että tiedot turvallisemmasta seksistä ovat kasvaneet aiheesta riippuen 75-76% ja lisää tietoa toivottiin erityisesti suuseksin aikana suojautumisesta. Lisäksi vastauksissa toivottiin kampanjalle jatkoa myös tulevilla vuosille. Kampanjan onkin tarkoitus jatkua edelleen vuonna 2024 tuoden taas mukanaan kesäkumeja, musiikkia ja seksuaaliterveyden tietoja ja taitoja nuorille! 

Kiitos kaikille mukana olleille ja seuranneille!

Kesäkumi-kampanjaa pääset seuraamaan somessa @kesakumivirallinen 

Lisätietoa osoitteesta kesakumi@cancer.fi . 

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä YleX, Syöpäjärjestöt, Suomen Punainen Risti ja Sotilaskotiliitto.  

 

Katso myös

Artikkeli
Seksi

Kesäkumi-kampanja

Tutustu Kesäkumi-kampanjan tavoitteisiin, fiilistele kesäkumibiisejä tai testaa vaikka tietosi seksuaaliterveydestä!

Artikkeli
Seksi

Kesäkumibiisin julkaissut BESS: ”Suojattu seksi kuuluu kaikille!”

Vuoden 2023 kesäkumibiisi Missio kertoo kahden ihmisen kohtaamisesta ja magneettisesta vetovoimasta. BESS haluaa muistuttaa kappaleellaan, että suojattu seksi kuuluu kaikille sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Testit

Naimamaisteri-testi

Oletko sinä turvallisen seksin mestari?

Tee testi
Artikkeli
Seksi

Kesäkumin historia

Kondomien jakamisesta ja kesäkumibiiseistään tunnettu Kesäkumi-kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran 28 vuotta sitten. Kampanja on alusta asti tehnyt työtä seksin ja ehkäisyn ympärillä olevan häpeän poistamiseksi, ja sama työ jatkuu edelleen.

Artikkeli
Seksi

Mitkä kesäkumibiisit muistat?

Kesäkumibiisejä on julkaistu jo yli 20 vuotta. Tsekkaa Fressiksen arkistosta, mitkä kumibiisit edelleen muistat? Mitkä ovat unohtuneet tai menneet kokonaan ohi?

Artikkeli
Seksi

8 vinkkiä – jos suuseksi kiinnostaa, kokeile sitä näin

Suuseksin on tarkoitus tuottaa nautintoa molemmille. Mitä asioita suuseksistä olisi hyvä tietää?