Seksi

Kesäkumibiisin julkaissut BESS: ”Suojattu seksi kuuluu kaikille!”

Vuoden 2023 kesäkumibiisi Missio kertoo kahden ihmisen kohtaamisesta ja magneettisesta vetovoimasta. BESS haluaa muistuttaa kappaleellaan, että suojattu seksi kuuluu kaikille sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. 

Kesäkumibiisin julkaissut BESS: ”Suojattu seksi kuuluu kaikille!”

Mitä sinulle merkitsee olla kesäkumibiisin esittäjä?

Se on suuri kunnia! Kesäkumibiisillä ja koko Kesäkumi-kampanjalla on pitkä historia, ja on mahtavaa olla osa sitä jatkumoa. Missio-kappale syntyi jo UMK-kilpailun jälkeen vuonna 2022, mutta jätimme sen pois levyltä. Kun minulta pyydettiin kesäkumibiisiä, tiesin heti Mission toimivan täydellisesti kesäkumibiisinä. 

Mitä haluat sanoa kesäkumibiisillä Missio?

Laulu kertoo kahden ihmisen kohtaamisesta ja magneettisesta vetovoimasta. Tärkein viesti on kuitenkin se, että suojattu seksi kuuluu kaikille – sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Seksin ja suhteiden kolme tärkeintä asiaa ovat kunnioitus, luottamus ja suostumus. Jos nämä eivät toteudu, kannattaa lähteä kotiin! 

Kertooko biisi jostain tietystä ihmisestä?

Missio syntyi, kun kerroin joskus studiolla Vilma Alinalle, miten tapasin oman rakkaani. Siinä tilanteessa alkoi laserit välähdellä hyvin nopeasti! Uskon, että monet voivat tunnistaa itsensä kappaleen sanoista ja siitä tilanteesta. Missiot ne ovat mielessä muillakin! 

Mikä on hyvä tapa tehdä aloite seksiin, jos jännittää?

Aloitteen tekeminen voi olla todella jännittävää ja siihen liittyy usein torjutuksi tulemisen pelkoa. Pelolle ei kuitenkaan kannata antaa valtaa, sillä torjutuksi tuleminen ei ole maailmanloppu, ja toisen tahtoa tulee kunnioittaa. Silmät ovat sielun peili, ja yksi hyvä tapa tehdä aloite on katsoa toista syvälle silmiin. Liian hyökkäävä tai hätäinen ei saa olla, vaan hellä ja hidas, kysyvä kehonkieli on parempi lähestymistapa. 

Jos haluaa seksiä jonkun tyypin kanssa, mistä voi tietää, tunteeko hän samoin?

Kyllä sen sitten tietää. Meihin on sisäänrakennettu kyky lukea toisiamme, kunhan maltamme kuunnella kehoja. 

Mitä tehdä ja ajatella, jos saa pakit?

Pakkeihin pitää suhtautua kunnioittavasti ja hyväksyä tilanne. On hyvä reflektoida sitä, oliko omassa lähestymistavassa parantamisen varaa. On myös tärkeää ymmärtää, että aina ei ole itsestä kiinni, jos toinen ei halua seksiä. Ihmisillä voi olla eri syitä seksistä kieltäytymiseen. Eikä kaiken läheisyyden tarvitse aina johtaa seksiin. Halailu ja cuddling on myös ihanaa!

Mistä tunnistaa hyvän seksin?

Kun jälkikäteen ei tarvitse miettiä, oliko kivaa vai ei, niin silloin on varmasti ollut kivaa. Hyvä seksi riippuu aina kerrasta, ihmisestä ja tilanteesta sekä siitä, millaiset aivokemiat sillä hetkellä on ollut. Hyvän seksin kyllä tunnistaa omista tuntemuksistaan. 

Mistä turvallisuuden tunne seksissä syntyy? 

Turvallisuuden tunne seksissä syntyy kunnioituksesta. Toisen ihmisen itsemääräämisoikeutta tulee aina pitää arvossa, sillä jokaisen keho on pyhä. Kunnioittava puhe, eleet ja kosketus lisäävät turvallisuuden kokemusta. Lisäksi kannattaa muistaa, että kumin käytön tulisi olla itsestään selvä juttu. Jos ehkäisyn suhteen vaikeillaan, siitä tulee äärimmäisen epäkunnioittava olo. Valmiiksi esiin kaivettu kumi herättää luottamusta ja lisää kiihkoa vielä entisestään! 

Miten ehkäisyn käytön voi ottaa puheeksi uuden seksikumppanin kanssa?

Kondomin käyttö on sekä oman että toisen kehon kunnioittamista. Kondomi ja suuseksisuoja ovat ainoat keinot suojautua seksitaudeilta, joten asia kannattaa ottaa reippaasti esille. Asiaa ei tarvitse monimutkaistaa, vaan puhua suoraan. Kannattaa myös aina kantaa kumia mukana, jotta ehkäisyn käyttö ei jää kiinni suojan uupumisesta. 

Mitä jos toinen kieltäytyy ehkäisyn käytöstä?

Silloin on parempi lähteä kotiin, moikka! Tyhmiä riskejä ei kannattaa ottaa: se voi olla kerrasta kiinni, että saa seksitaudin tai tulee ei-toivotusti raskaaksi. 

BESSin terveiset rakkauden kesään 2023:

Ota vastuu ja käytä kumia! Rakastakaa täysii, juokaa vettä ja leikkikää nätisti!

 

Teksti Tytti Wallenius, kuva Raine Laaksonen

Katso myös

Artikkeli
Seksi

Kesäkumi-kampanja

Tutustu Kesäkumi-kampanjan tavoitteisiin, fiilistele kesäkumibiisejä tai testaa vaikka tietosi seksuaaliterveydestä!

Artikkeli
Seksi

Kesäkumibiisin Etta: ”Hei mimmit, vietetään täydellinen hot girl -kesä”

Etta puolustaa Kesäkumibiisillään naisen oikeutta nauttia yhden illan jutuista ja kannustaa puhumaan suoraan myös ehkäisystä.

Artikkeli
Seksi

8 vinkkiä – jos suuseksi kiinnostaa, kokeile sitä näin

Suuseksin on tarkoitus tuottaa nautintoa molemmille. Mitä asioita suuseksistä olisi hyvä tietää?