Seksi

Kesäkumi-kampanja

Turvallinen seksi kuuluu kaikille – ekasta kerrasta lähtien! Tällä sivustolla voit tutustua Kesäkumi-kampanjaan ja sen tavoitteisiin, fiilistellä kesäkumibiisejä tai vaikka testata tietosi seksuaaliterveydestä! Löydät lisäksi tietoa siitä, millä kesäfestareilla Kesäkumikiskalla voi vierailla ja mitä siellä tapahtuu. Mikäli toimit nuorten parissa, löydät myös infoa siitä miten voit tilata kesäkumeja organisaatiosi toimintaan.

Kesäkumi-kampanja

Seksuaaliterveyden edistämistä jo vuodesta 1995

Kesäkumi-kampanja on jo 29 vuoden ajan edistänyt suomalaisten nuorten ja nuorten aikuisten seksuaaliterveyttä jakamalla kondomeja ja tietoa seksuaaliterveydestä kesän tapahtumissa. Taustalla on halu normalisoida kondomien ja suuseksisuojan käyttöä sekä jakaa luotettavaa tietoa ehkäisystä ja seksitaudeilta suojautumisesta. Toiminnalla pyritään lisäämään myönteistä asennetta kondomin ja suuseksisuojan käyttämistä sekä seksitautitesteihin hakeutumista kohtaan. Samalla lisätään ja vahvistetaan tietoja ja taitoja turvallisesta seksistä. 

Tunnetuin osa kampanjaa on vuosittain julkaistava kesäkumibiisi. Edellisvuosina kesäkumiartisteina ovat olleet mm. Bess, Tuure Boelius, Etta & Isaac Sene, Gasellit, Antti Tuisku ja Robin. Vuoden 2024 kesäkumibiisin LÄHELLÄ esittäjä on TUULI.

Kesäkumi-kampanja on tuttu näky festareilla ja tapahtumissa, joissa jaetaan joka kesä kymmeniä tuhansia kesäkumeja eli kondomeja. Kesäkumikiskalla vierailemalla voit myös suorittaa Naimamaisteri-testin ja Kondomiajokortin! 

Kesäkumi on aktiivinen myös somessa. Kesäkumin sometileillä on tietoa seksuaaliterveydestä, vastauksia seuraajien kysymyksiin, asiantuntijavierailuja, artistisisältöjä ja Kesäkumi-arvontoja.

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä YleX, SyöpäjärjestötSuomen Punainen Risti ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Seuraa Kesäkumia somessa @kesakumivirallinen:

TikTok | Instagram | Facebook

Naimamaisteri-testi

Sopivatko kondomit kaikille? Voivatko seksitaudit tarttua oireettomassa vaiheessa? Testaa tietosi turvallisemmasta seksistä ja selvitä, oletko sä #naimamaisteri!

Tee testi

Kesäkumibiisi 2024: TUULI – LÄHELLÄ

Vuoden 2024 kesäkumibiisin esittää artisti TUULI. Kesäkumibiisin Lähellä ydinsanoma on, että jokaisella on oikeus päättää omasta kehostaan, seksuaalisuudestaan, tunteistaan ja suhteestaan muihin ihmisiin. Kukaan muu ei voi määrittää niitä kenenkään toisen puolesta.

“Lähellä kertoo siitä tunteesta, kun sulla on hyvä ja turvallinen fiilis toisen ihmisen kanssa. Biisi on tehty pilke silmäkulmassa, ja toivon, että positiivisen ja tärkeän viestin lisäksi tää myös tanssittaa ja tuo hyvää fiilistä”, TUULI kertoo.

Kunntele TUULI – LÄHELLÄ (Spotify)

Kondomiajokortti

Joku ajokortti sinulta ehkä jo löytyy, mutta joko olet suorittanut kondomiajokortin? Vastaa kysymyksiin ehkäisyn ja seksitautien perusteista ja selvitä, läpäisetkö kondomiajokoulun teoriaosuuden!

Tee testi

Historiaa

Kesäkumi-kampanja on jo vuodesta 1995 puhunut turvallisen seksin ja kondomin käyttämisen puolesta. Kampanjaan on kuulunut olennaisena osana joka vuosi julkaistava kesäkumibiisi, joka on vienyt turvallisen seksin sanomaa eteenpäin nuorille.

Lue lisää ja fiilistele vanhoja kesäkumibiisejä

Oikeus turvalliseen seksiin kuuluu jokaiselle

Kesäkumi-kampanja painottaa, että kaikenlaisen seksin tulee olla kaikin tavoin turvallista jokaisella seksikerralla – ekasta kerrasta lähtien. Ehkäisystä huolehtiminen on tärkeä osa turvallista seksiä, mutta sen lisäksi tarvitaan avointa kommunikaatiota mieltymyksistä ja rajoista, luottamusta sekä keskinäistä kunnioitusta ja kaikkien osapuolten suostumusta. Turvallinen olo on edellytys seksistä nauttimiselle. 

Turvallinen olo seksissä ja seksissä suojautuminen koskevat jokaista seksikertaa ja seksimuotoa riippumatta iästä, kokeneisuudesta, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mistään muustakaan yksilön ominaisuudesta tai taustoista. 

Lue lisää turvallisesta seksistä:

Hei sinä nuorten parissa toimiva, näin järjestät oman Kesäkumikiskan!

Nuorten parissa toimivien on mahdollista järjestää toiminnassaan oma kesäkumikiska – ja me Kesäkumi-kampanjassa kannustammekin nuorisoalan toimijoita siihen!

Lue täältä kuinka järjestät oman kesäkumikiskan toiminnassanne!

Haluatko Kesäkumi-kampanjalle vapaaehtoistyöntekijäksi? Kiinnostaako sinua seksuaaliterveys ja sen edistäminen?

SPR kouluttaa seksuaaliterveystyön vapaaehtoisia, jotka voivat kesäisin tulla kanssamme festareille jakamaan Kesäkumeja ja tietoa turvallisemmasta seksistä. Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Onko sinulla ideoita, palautetta tai kehitysehdotuksia Kesäkumi-kampanjalle?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kesakumi@cancer.fi

Katso myös

Artikkeli
Seksi

Kesäkumibiisin Etta: ”Hei mimmit, vietetään täydellinen hot girl -kesä”

Etta puolustaa Kesäkumibiisillään naisen oikeutta nauttia yhden illan jutuista ja kannustaa puhumaan suoraan myös ehkäisystä.

Artikkeli
Seksi

Mikä kondomi sopii minulle? 6 faktaa kondomista

Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa seksitaudeilta. Luulitko tietäväsi kaiken tarvittavan kondomin käytöstä? Lue juttu ja ylläty.

Artikkeli
Seksi

Kondomilla nautintoa ja lisäbuustia seksiin

Kondomi on paitsi helppo hankkia ja käyttää, myös monipuolinen väline seksinautinnon lisäämiseen. Kondomi lisää nautintoa, koska sitä käyttäessä ei tarvitse olla huolissaan seksitaudeista tai raskaudesta. Silloin voi siis heittäytyä huolettomammin nauttimaan seksistä.  

Artikkeli
Seksi

8 vinkkiä – jos suuseksi kiinnostaa, kokeile sitä näin

Suuseksin on tarkoitus tuottaa nautintoa molemmille. Mitä asioita suuseksistä olisi hyvä tietää?