Seksi

Kesäkumi-kampanja

Täällä voit tutustua Kesäkumi-kampanjan tavoitteisiin, fiilistellä kesäkumibiisejä tai vaikka testata tietosi seksuaaliterveydestä! Lisäksi löydät tietoa siitä, millä kesän festareilla Kesäkumikiskalla voi vierailla tai miten päästä itse vapaaehtoiseksi kampanjaan.

Kesäkumi-kampanja

Seksuaaliterveyden edistämistä jo vuodesta 1995

Kesäkumi-kampanja on jo 28 vuoden ajan edistänyt suomalaisten nuorten ja nuorten aikuisten seksuaaliterveyttä jakamalla kondomeja ja tietoa seksuaaliterveydestä kesän tapahtumissa. Taustalla on halu normalisoida kondomien käyttöä sekä poistaa häpeää seksin ja ehkäisyn ympäriltä. Toiminnalla pyritään lisäämään myönteistä asennetta kondomin ja suuseksisuojan käyttämistä sekä seksitautitesteihin hakeutumista kohtaan. Samalla lisätään ja vahvistetaan tietoja ja taitoja turvallisemmasta seksistä. Lisää kampanjasta voit lukea tämän vuoden tiedotteesta.

Tunnetuin osa kampanjaa on vuosittain julkaistava kesäkumibiisi. Edellisvuosina kesäkumiartisteina ovat olleet mm. Tuure Boelius, Gasellit, Antti Tuisku, Robin sekä Haloo Helsinki. Vuoden 2023 kesäkumiartisti on BESS biisillään Missio.

Kesäkumi-kampanja on tuttu näky festareilla ja tapahtumissa, joissa jaetaan joka kesä kymmeniä tuhansia Kesäkumeja eli kondomeja. Muutamilla festareilla on mahdollisuus myös vierailla Kesäkumikiskalla, jossa voit suorittaa Naimamaisteri-testin ja Kondomiajokortin!

Kesäkumi on aktiivinen myös somessa. Kesäkumin sometileillä on tietoa seksuaaliterveydestä, vastauksia seuraajien kysymyksiin, asiantuntijavierailuja, artistisisältöjä ja Kesäkumi-arvontoja.

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä YleX, SyöpäjärjestötSuomen Punainen Risti ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Seuraa Kesäkumia somessa @kesakumivirallinen:

TikTok | Instagram | Facebook

Naimamaisteri-testi

Sopivatko kondomit kaikille? Voivatko seksitaudit tarttua oireettomassa vaiheessa? Testaa tietosi turvallisemmasta seksistä ja selvitä, oletko sä #naimamaisteri!

Tee testi

Kesäkumibiisi 2023 – BESS

BESSin kesäkumibiisi Missio kertoo kahden ihmisen kohtaamisesta ja magneettisesta vetovoimasta. Hänen mukaansa kolme tärkeintä asiaa turvallisemmassa seksissä ovat luottamus, kunnioitus ja suostumus – ehkäisyä unohtamatta.

Lue BESSin haastattelu

Vuoden 2023 kesäkumibiisi BESS – Missio

Kondomiajokortti

Joku ajokortti sinulta ehkä jo löytyy, mutta joko olet suorittanut kondomiajokortin? Vastaa kysymyksiin ehkäisyn ja seksitautien perusteista ja selvitä, läpäisetkö kondomiajokoulun teoriaosuuden!

Tee testi

Historiaa

Kesäkumi-kampanja on jo vuodesta 1995 puhunut turvallisemman seksin ja kondomin käyttämisen puolesta. Kampanjaan on kuulunut olennaisena osana joka vuosi julkaistava kesäkumibiisi, joka on vienyt turvallisemman seksin sanomaa eteenpäin nuorille.

Lue lisää ja fiilistele vanhoja kesäkumibiisejä

Oikeus turvallisempaan seksiin kuuluu jokaiselle

Kesäkumi-kampanja painottaa, että seksin tulee olla kaikin tavoin turvallista. Ehkäisystä huolehtiminen on tärkeä osa turvallisempaa seksiä, mutta sen lisäksi tarvitaan avointa kommunikaatiota mieltymyksistä ja rajoista, luottamusta sekä keskinäistä kunnioitusta ja kaikkien osapuolten suostumusta. Turvallinen olo on edellytys seksistä nauttimiselle.

Turvallinen olo seksissä ja seksissä suojautuminen koskevat kaikkia riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mistään muustakaan yksilön ominaisuudesta tai taustoista.

Lue lisää turvallisemmasta seksistä:

Haluatko Kesäkumi-kampanjalle vapaaehtoistyöntekijäksi? Kiinnostaako sinua seksuaaliterveys ja sen edistäminen?

SPR kouluttaa seksuaaliterveystyön vapaaehtoisia, jotka voivat kesäisin tulla kanssamme festareille jakamaan Kesäkumeja ja tietoa turvallisemmasta seksistä. Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Onko sinulla ideoita, palautetta tai kehitysehdotuksia Kesäkumi-kampanjalle?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kesakumi@cancer.fi

Katso myös

Artikkeli
Seksi

Kesäkumikampanja 2023

Nuorten ja nuorten aikuisten turvaseksitaitoja edistävä Kesäkumi -kampanja on ollut jo pitkään osa suomalaisten nuorten kesää. Vuoden 2023 kesäkumibiisin Missio esitti artisti BESS ja se on ollut ilmestymisestään asti Spotifyn Top50 listalla! Kesäkumikampanja toimi kesän aikana niin sosiaalisessa mediassa, kuin kesän festareilla.

Artikkeli
Seksi

Kesäkumibiisin Etta: ”Hei mimmit, vietetään täydellinen hot girl -kesä”

Etta puolustaa Kesäkumibiisillään naisen oikeutta nauttia yhden illan jutuista ja kannustaa puhumaan suoraan myös ehkäisystä.

Artikkeli
Seksi

Mikä kondomi sopii minulle? 6 faktaa kondomista

Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa seksitaudeilta. Luulitko tietäväsi kaiken tarvittavan kondomin käytöstä? Lue juttu ja ylläty.

Artikkeli
Seksi

Kondomilla nautintoa ja lisäbuustia seksiin

Kondomi on paitsi helppo hankkia ja käyttää, myös monipuolinen väline seksinautinnon lisäämiseen. Kondomi lisää nautintoa, koska sitä käyttäessä ei tarvitse olla huolissaan seksitaudeista tai raskaudesta. Silloin voi siis heittäytyä huolettomammin nauttimaan seksistä.  

Artikkeli
Seksi

8 vinkkiä – jos suuseksi kiinnostaa, kokeile sitä näin

Suuseksin on tarkoitus tuottaa nautintoa molemmille. Mitä asioita suuseksistä olisi hyvä tietää?