Seksi

Kesäkumi-kampanja

Täällä voit tutustua Kesäkumi-kampanjan tavoitteisiin, fiilistellä kesäkumibiisejä tai vaikka testata tietosi seksuaaliterveydestä! Lisäksi löydät tietoa siitä, millä kesän festareilla Kesäkumi-kiskalla voi vierailla tai miten päästä itse vapaaehtoiseksi kampanjaan.

Kesäkumi-kampanja

Seksuaaliterveyden edistämistä jo vuodesta 1995

Kesäkumi-kampanja on jo 28 vuoden ajan edistänyt suomalaisten nuorten ja nuorten aikuisten seksuaaliterveyttä jakamalla kondomeja ja tietoa seksuaaliterveydestä kesän tapahtumissa. Taustalla on halu normalisoida kondomien käyttöä sekä poistaa häpeää seksin ja ehkäisyn ympäriltä. Toiminnalla pyritään lisäämään myönteistä asennetta kondomin ja suuseksisuojan käyttämistä sekä seksitautitesteihin hakeutumista kohtaan. Samalla lisätään ja vahvistetaan tietoja ja taitoja turvallisemmasta seksistä.

Tunnetuin osa kampanjaa on vuosittain julkaistava kesäkumibiisi. Edellisvuosina kesäkumiartisteina ovat olleet mm. Tuure Boelius, Gasellit, Antti Tuisku, Robin sekä Haloo Helsinki. Vuoden 2023 kesäkumiartisti on BESS biisillään Missio.

Kesäkumi-kampanja on tuttu näky festareilla ja tapahtumissa, joissa jaetaan joka kesä kymmeniä tuhansia Kesäkumeja eli kondomeja. Muutamilla festareilla on mahdollisuus myös vierailla Kesäkumi-kiskalla, jossa voit suorittaa Naimamaisteri-testin ja Kondomiajokortin!

Kesäkumi on aktiivinen myös somessa. Kesäkumin sometileillä on tietoa seksuaaliterveydestä, vastauksia seuraajien kysymyksiin, asiantuntijavierailuja, artistisisältöjä ja Kesäkumi-arvontoja.

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä YleX, SyöpäjärjestötSuomen Punainen Risti ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Seuraa Kesäkumia somessa @kesakumivirallinen:

TikTok | Instagram | Facebook

 

Vuoden 2022 kesäkumibiisin ”Rakastellaan” esittävät Etta ja Isaac Sene

Kesäkumibiisi 2023 – BESS

BESSin kesäkumibiisi Missio kertoo kahden ihmisen kohtaamisesta ja magneettisesta vetovoimasta. Hänen mukaansa kolme tärkeintä asiaa turvallisemmassa seksissä ovat luottamus, kunnioitus ja suostumus – ehkäisyä unohtamatta.

Lue tiedote

Naimamaisteri-testi

Sopivatko kondomit kaikille? Voivatko seksitaudit tarttua oireettomassa vaiheessa? Testaa tietosi turvallisemmasta seksistä ja selvitä, oletko sä #naimamaisteri!

Tee testi

Kondomiajokortti

Joku ajokortti sinulta ehkä jo löytyy, mutta joko olet suorittanut kondomiajokortin? Vastaa kysymyksiin ehkäisyn ja seksitautien perusteista ja selvitä, läpäisetkö kondomiajokoulun teoriaosuuden!

Tee testi

Historiaa

Kesäkumi-kampanja on jo vuodesta 1995 puhunut turvallisemman seksin ja kondomin käyttämisen puolesta. Kampanjaan on kuulunut olennaisena osana joka vuosi julkaistava kesäkumibiisi, joka on vienyt turvallisemman seksin sanomaa eteenpäin nuorille.

Lue lisää ja fiilistele vanhoja kesäkumibiisejä

Kesäkumi mukana festareilla

Kesäkumi-kampanja kiertää festareilla ympäri Suomea! Tule moikkaamaan meitä ja nappaamaan mukaan oma Kesäkumi!

Voit bongata Kesäkumi-kiskan vuonna 2023 näiltä festareilta:

YleXPop | Hämeenlinna | la 3.6.

Provinssi | Seinäjoki | to-la 29.6.–1.7.

Ruisrock | Turku | pe-su 7.–9.7.

Ilosaarirock | Joensuu | pe-su 14.–16.7.

Qstock | Oulu | pe-la 28.–29.7.

 

 

Kesäkumi-kiskalla voit:

  • suorittaa kondomiajokortin osallistumalla teoriakokeeseen ja ajokokeeseen, joista jälkimmäisessä harjoitellaan kondomin pukemista dildolle
  • testata tietosi turvallisemmasta seksistä ja saada Naimamaisteri-pinssin
  • keskustella ja kysyä seksistä ja seksuaalisuudesta seksuaaliterveyden asiantuntijoilta
  • sekä tietenkin saada Kesäkumin!

Oikeus turvallisempaan seksiin kuuluu jokaiselle

Kesäkumi-kampanja painottaa, että seksin tulee olla kaikin tavoin turvallista. Ehkäisystä huolehtiminen on tärkeä osa turvallisempaa seksiä, mutta sen lisäksi tarvitaan avointa kommunikaatiota mieltymyksistä ja rajoista, luottamusta sekä keskinäistä kunnioitusta ja kaikkien osapuolten suostumusta. Turvallinen olo on edellytys seksistä nauttimiselle.

Turvallinen olo seksissä ja seksissä suojautuminen koskevat kaikkia riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mistään muustakaan yksilön ominaisuudesta tai taustoista.

Lue lisää turvallisemmasta seksistä:

Opas kondomin pukemiseen

Valitse sinulle sopiva kondomi

Suuseksisuoja – mikä se on ja miten sitä käytetään?

Maksimoi kondomin ehkäisyteho: näin vältät kondomin rikkoutumisen tai poisliukumisen

Näin suojaudut seksitaudeilta eri seksitavoissa

Miten seksitautitesteihin pääsee ja miten testit otetaan?

Haluatko Kesäkumi-kampanjalle vapaaehtoistyöntekijäksi? Kiinnostaako sinua seksuaaliterveys ja sen edistäminen?

SPR kouluttaa seksuaaliterveystyön vapaaehtoisia, jotka voivat kesäisin tulla kanssamme festareille jakamaan Kesäkumeja ja tietoa turvallisemmasta seksistä. Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Onko sinulla ideoita, palautetta tai kehitysehdotuksia Kesäkumi-kampanjalle?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kesakumi@cancer.fi

Katso myös

Artikkeli
Seksi

Kesäkumibiisin Etta: ”Hei mimmit, vietetään täydellinen hot girl -kesä”

Etta puolustaa Kesäkumibiisillään naisen oikeutta nauttia yhden illan jutuista ja kannustaa puhumaan suoraan myös ehkäisystä.

Artikkeli
Seksi

Mitä nuoret kysyivät turvallisemmasta seksistä kesällä 2020?

Nuoret saivat kysyä Kesäkumi-kampanjan asiantuntijoilta mitä vaan seksistä ja seksuaalisuudesta niin Instassa, Jodelissa kuin chateissa. Tähän artikkeliin on koottu vastaukset polttavimpiin kysymyksiin

Artikkeli
SeksiYleinen

Tuure Boelius: tämän haluan sanoa kesäkumibiisillä

Kesäkumibiisissä kysytään lupa koskettamisen, ja se on Tuure Boeliuksen mukaan yksi tärkeä Hengitä-biisin sanoma.

Artikkeli
SeksiYleinen

Kesäkumibiisi 2019 – Gasellit, mikä rakastumisessa pelottaa?

Gasellien Suojaus petti -kesäkumibiisin taustalla on monelle tuttu tarina ihastumisesta. Kertooko kesäkumibiisi omasta elämästänne, Gasellit?

Artikkeli
Seksi

Mikä kondomi sopii minulle? 6 faktaa kondomista

Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa seksitaudeilta. Luulitko tietäväsi kaiken tarvittavan kondomin käytöstä? Lue juttu ja ylläty.

Artikkeli
Seksi

Kondomilla nautintoa ja lisäbuustia seksiin

Kondomi on paitsi helppo hankkia ja käyttää, myös monipuolinen väline seksinautinnon lisäämiseen. Kondomi lisää nautintoa, koska sitä käyttäessä ei tarvitse olla huolissaan seksitaudeista tai raskaudesta. Silloin voi siis heittäytyä huolettomammin nauttimaan seksistä.