Katso myös

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Miina
Ikä: 13-15v
Suuseksiin liittyvät toiveet Kysymys jätetään poikkeuksellisesti julkaisematta. Se koskee yksityiskohtaisia suuseksiin liittyviä toiveita.
Fressis

Moikka! Kiitos viestistäsi.

Kerrot suuseksiin liittyvistä toiveistasi. Haluan kannustaa sinua juttelemaan asiasta poikaystäväsi kanssa. Hänen kanssaan on tärkeä keskustella siitä, millaisten asioiden tekeminen tuntuu teistä kummastakin hyvältä ja millaisia pohdintoja/huolia/ajatuksia näihin asioihin liittyy. Muistattehan käyttää suuseksissä suuseksisuojaa tai kondomia, jos seksitautitartunnan riski on olemassa.

Viestistäsi ei käy ilmi, oletteko poikaystäväsi kanssa toistenne ensimmäiset seksikumppanit. Jos jommallakummalla tai molemmilla teistä on ollut seksiä joidenkin toisten henkilöiden kanssa ennen tätä suhdetta, on seksitautitartunnan riski olemassa. Koska teillä on ollut kondomilla suojaamatonta yhdyntää, olisi tässä tilanteessa teidän molempien tärkeä käydä seksitautitesteissä. Jos taas olette toistenne ensimmäiset seksikumppanit, voitte olla asian suhteen huoletta, koska siinä tapauksessa ette ole kumpikaan voineet saada toisiltanne seksitautitartuntaa.

Jos haluat jutella aiheesta lisää, voit ottaa yhteyttä Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Nuori tyttö
Ikä: Yli 18v
Seksitautien tarttuminen Hei, Voiko seksitauti tarttua jos kättelet henkilöä jolla saattaa olla mahdollinen tartunta menet vessaan ja pyyhit itsesi ja unohdin pestä kädet ennen vessassa käyntiä.
Fressis

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Voit olla huoletta, seksitaudit eivät nimittäin tartu kätellessä tai muissa tavallisissa arjen tilanteissa, kuten julkisissa vessoissa käydessä tai saunan lauteilla istuessa.

Seksitaudit tarttuvat pääasiassa suojaamattomassa seksissä, limakalvojen hankautumisen yhteydessä tai eritteiden (siemenneste, emätinerite, veri) vaihtuessa. Esimerkkejä tällaisista tilanteista ovat penis-emätinyhdyntä, suuseksi tai käsiseksi, jossa kosketellaan ensin toisen sukuelimiä ja saman tien samalla kädellä toisen sukuelimiä. Seksitauteja voi ehkäistä käyttämällä kondomia tai suuseksisuojaa.

On hienoa, että pohdit seksitautien tarttumista ja ennaltaehkäisyä. 🙂 Voit lukea lisää seksitaudeista täältä ja seksitaudeilta suojautumisesta täältä.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Ihminen
Ikä: 13-15v
Kireä esinahka Mulla on kireä esinahka ja kun itsetyydytän ja saan orgasmin niin se sattuu eikä enää halua jatkaa sen jälkeen. Mistä johtuu?
Fressis

Hei!

Murrosiässä alkava esinahkan kireys voi johtua sukuelinten kasvamisesta. Esinahka on voinut olla myös lapsesta asti kireä. Itsetyydyttämisen ja orgasmin kivuliaisuus voi johtua kireän esinahkan aiheuttamasta puristuksesta. Jos saat esinahkan terskan taakse, se on jo hyvä merkki. Esinahkaa voi kokeilla varovaisesti myös itse venytellä, kunhan se ei satu. Käytännön ohjeita venytyshoitoon löydät esimerkiksi täältä.

Jos kivut jatkuvat tai sinulla esiintyy tulehdusoireita tai virtsaamisvaikeuksia, suosittelen hakeutumaan arvioon terveydenhuoltoon. Esimerkiksi kouluterkkarilta voit käydä kysymässä neuvoa asiaan.

Oliko vastauksesta hyötyä?